Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Πόσες ελιές πρέπει να τρώτε καθημερινά για να μην πάθετε καρκίνο


Μία νέα έρευνα επιστημόνων του τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης, αποκαλύπτουν τον τρόπο για να προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο.
Δεν απαιτεί σχολαστικότητα, λήψη φαρμάκων ή την ενσωμάτωση ειδικών συνηθειών στην καθημερινότητα.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να καταναλώνετε 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (50 ml).
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομογενή Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker, μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Συγκεκριμένα, στοχεύει στα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.
«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς, τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές», επισημαίνει ο δρ Καραγιάννης.
Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, τη λεβάντα, τη λουίζα, τα σταφύλια, τα χαρούπια και την αγριομυρτιά, ενώ η αντικαρκινική δράση της είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Νέο τεύχος του Μικρού Σερίφη στα περίπτερα, έπειτα από 23 χρόνια!


Μικρός Σερίφης #1470

Το καινούριο τεύχος περιλαμβάνει αναλυτικά:
-"60 λεπτά αγωνίας": Μια όμορφη περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα θρυλικά παιδιά του νόμου, τον Τζιμ Άνταμς και την παρέα του. Πρόκειται για αδημοσίευτη ιστορία που περιέχει όλα τα κλασικά στοιχεία που αγαπήσαμε στις περιπέτειες του Μικρού Σερίφη.
-"Ο Πότης Στρατίκης και ο μύθος του Μικρού Σερίφη": Ένα βιογραφικό σημείωμα για τον ακούραστο συγγραφέα, ο οποίος -με τα χιλιάδες αναγνώσματά του- γαλούχησε πολλές γενιές.
-"Μικρός Σερίφης - Ένας θρύλος που ζει ακόμα": Ένα πολύτιμο άρθρο για να θυμηθούν οι παλιοί αναγνώστες και να μάθουν οι καινούριοι την ιστορία του περιοδικού αλλά και των ηρώων-πρωταγωνιστών.
-"Η ιστορία ενός εξωφύλλου": Ένα σημείωμα του εκδότη Νίκου Ζώη σχετικά με το εξώφυλλο που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την έκδοση.
-"Τζιμ Άνταμς": Ποιος ήταν ο Μικρός Σερίφης; Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα του που τον έκαναν τόσο αγαπητό στους αναγνώστες και εκτόξευσαν την δημοτικότητά του σε τόσο τρομερά ύψη; Ένα μικρό αφιέρωμα στον πιο δυναμικό, τολμηρό, έξυπνο και όμορφο ήρωα περιοδικού, που δημιουργήθηκε ποτέ στη χώρα μας!
-"Αρρίμπα Μουτσάτσος!!": Ο... θρυλικός Πεπίτο Γκονζάλες είναι στην παρέα μας και παραλαμβάνει τα γράμματα και τα e-mails που στέλνετε στο περιοδικό!

http://mikrosserifis.blogspot.gr

Ένα περιοδικό-θρύλος κυκλοφορεί και πάλι! Ευχόμαστε από καρδιάς, καλές πωλήσεις!

Ο Μαρινάκης για το ντέρμπι


Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στην κάμερα της NOVA επισήμανε για το ντέρμπι: «Δυστυχώς σήμερα ζήσαμε μία κτηνωδία. Αυτά που είδα δεν τα είχα φανταστεί ποτέ. Ότι με το που θα μπει η ομάδα μας μέσα στο γήπεδο θα είχαμε εισβολή. Όσο για αντικείμενα; Από καρφιά μέχρι πέτρες και μπουκάλια. Είδαμε και τι έγινε με τον προπονητή μας. Εγώ είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτά τα βλέπαμε στο Ιράκ. Όταν το βομβάρδιζαν. Είναι μία ξεφτίλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήμουν ο πρώτος που θα έδινε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό αλλά αξίζουν μόνο συλληπητήρια! Οι παίκτες μας υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσαν να παίξουν. Τραυματίστηκε παίκτης μας.
Ο προπονητής μας δεν μπορούσε να κάνει τακτική. Αυτά γίνονται όταν ένα συγκεκριμένο κανάλι και ένα ραδιόφωνο ή και δύο ραδιόφωνα και μία συγκεκριμένη εφημερίδα βομβαρδίζει 24 ώρες το 24ωρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή. Να τους χαίρεστε όλους αυτούς που μιλούν για διαφάνεια και ανθρώπινες συνθήκες. Στο Καραϊσκάκη δεν θα γίνονταν ποτέ αυτά! Και αυτό διότι προστατεύουμε το ποδόσφαιρο. Πάλι καλά που τελείωσε το ματς. Είναι ήρωες οι παίκτες». Σε ερώτηση που του έγινε για το κατά πόσον μίλησε με τους παίκτες της ομάδας απάντησε: «Πήγαμε στους παίκτες. Άλλοι είναι χτυπημένοι. Άλλοι είναι σοκαρισμένοι και άλλοι πολύ στεναχωρημένοι. Δεν τα έχουν δει αυτά πουθενά στις χώρες τους. Μακάρι να ήταν ανθρώπινες οι συνθήκες και να έδινα συγχαρητήρια. Στα σπορ κερδίζει ο καλύτερος. Όμως δεν χωράει καμία κριτική γι' αυτό ματς». Ο κ. Μαρινάκης αποχώρησε από την Θύρα 3 του γηπέδου λίγο πριν φύγει η αποστολή του Ολυμπιακού.

http://www.gazzetta.gr/

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μανώλης Γλέζος: "Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση"


Με άρθρο του στην ιστοσελίδα "Κίνηση Ενεργοί Πολίτες" ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος εκφράζει την αντίθεσή του με την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο του λέει:
Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα. Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση. Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση. Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά. Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος, Βρυξέλλες 22-2-2015
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...