Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τι κάνουμε όταν μας πιάνουν χωρίς εισιτήριο στο λεωφορείο


Προσοχή, μπορούμε να μην πληρώσουμε πρόστιμο ούτε να δείξουμε ταυτότητα, διαβάστε τα δικαιώματά σας

Θα ήθελα να ενημερώσω τους επιβάτες που αρνούνται πλέον να πληρώσουν εισιτήριο, οτι ο οποιοσδήποτε ελεγκτής που θα μπει στο λεωφορείο δε μπορεί να τους γράψει.
Π.χ. Ελεγκτής: "τα εισιτήρια σας παρακαλώ"
Επιβάτης: "δεν έχω χτυπήσει εισιτήριο και θα κατέβω στην επόμενη στάση και δεν έχεις δικαίωμα να με σταματήσεις" (σηκώνεστε και πατάτε το κουδούνι)
ελεγκτης: "πρέπει να πληρώσετε το πρόστιμο κύριε"
επιβατης: "δε πληρωνω τιποτε, δε σας δινω τα στοιχεία μου γιατι δεν είστε αστυνομικός και κατεβαινω στην αμεσως επομενη σταση" (ο επιβατης παραμενει ηρεμος και διατηρει τη ψυχραιμια του, όσο κι αν ο ελεγκτής είναι εκτός ελέγχου)στην επόμενη στάση κατεβαίνετε, κι απομακρυνεστε (συνηθως κρατάνε τη τελευταία πορτα κλειστη, οποτε προτιμήστε τη μεσαία)
-ο ελεγκτης δεν εχει κανένα δικαίωμα να σας σταματησει, να σας ακουμπησει ακομα και με τις ακρες των δαχτύλων του στον ωμο σας, και να σας κλεισει τον δρομο, ουτε καν να σας σκουντηξει. Ετσι λενε οι κανονες τους, απλα οι επιβατες δεν τους γνωριζουν!!!
-δεν εχει δικαιωμα να σας πιεσει να του δωσετε τα στοιχεια σας (δεν ειναι αστυνομικος!!!!) Γι'αυτο το λογο οταν τους δειχνουμε τα στοιχεια μας, ποτε δε κρατανε τη ταυτοτητα μας στα χερια τους, παρα μονο την διαβαζουν ενω τους τη δειχνουμε.
-ακομα και αν κατεβετε απ'το λεωφορειο, δε μπορει να σας σταματησει, και απλα απομακρυνεστε (γιατι ξαναλεω δεν ειναι αστυνομικος, δεν εχει εξουσια πανω σας!!!!)Μονο αν περνάει απο το δρόμο αστυνομία πρεπει να δωσετε τα στοιχεία σας (αλλα κι αυτό, μονο στην αστυνομία)
-δεν εχει κανενα δικαιωμα να σας παει στο τμήμα, οσο και αν επιμένει (δεν ειναι αστυνομικός, δεν εχει εξουσία!!!)
Οσο και αν επιμένει, εσείς θα απαντάτε "παραβαίνεις τους κανόνες σου"...

Να τονισω οτι αυτο μπορειτε να το κανετε μονο μεσα στο λεωφορειο, για τους ελεγκτες του μετρο, δεν γνωριζω αν ισχύει.
Δε φτανει που μας ταλαιπωρουν εδω και 2,5 μηνες τουλαχιστον, με τις καθημερινες απεργιες τους (για να μην αναφερω οτι σχεδον καθε τεταρτη εδω και 2 χρονια κανουν 24ωρες απεργιες) μας αυξανουν και τα εισιτηρια κι εμεις δε κανουμε τιποτε για να διαμαρτυρηθούμε.
Με τοσες περικοπες στους μισθους, με τη ραγδαια αυξηση της ανεργιας (για να μην ανοιξω νεο θεμα, για το ποσο αδικο ειναι να πληρωνουν εισιτηριο οι άνεργοι, ή τουλαχιστον θα επρεπε να έχουν, εστω 50% εκπτωση) με τις σε καθημερινη βαση απεργιες τους, θελουν να δειξουμε και κατανόηση;
Μα δε διαμαρτύρεται κανείς σε αυτη τη χώρα;;;

Αναγνώστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...