Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Tromaktiko blog: ποιοι είναι πίσω από το “νέο troktiko”


Σάλο έχει προκαλέσει το καινούργιο blog tro(ma)ktiko, tro-ma-ktiko.blogspot.com, που υποστηρίζει οτι είναι η συνέχεια του troktiko. Ποιοι βρίσκονται πίσω απο το tromaktiko; Πρόκειται για μέρος της ομάδας του troktiko;
Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο του troktiko, το νεο blog tro-ma-ktiko ή tro(ma)ktiko έκανε την πρώτη του ανάρτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση tro-ma-ktiko.blogspot.com. Το tromaktiko αρχικά είχε την ίδια εμφάνιση με το troktiko, το γνωστό μπλε-πορτοκαλί layout, μια εικόνα του Σωκράτη Γκιόλια δεξιά, και δύο διαφορές. Πρώτον, οι tromaktikoi έκαναν κάλεσμα σε διάφορους bloggers να γίνουν συντάκτες του blog, κάτι που ποτέ δεν έκανε το troktiko. Και δεύτερον, τα σχόλια ήταν αρχικά ανοιχτά.
Το tromaktiko έκανε μεγάλο μπαμ από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του. Το κενό που άφησε το troktiko στην συνεχή, εναλλακτική ενημέρωση ήταν μεγάλο και το tromaktiko, με παρόμοιο layout και μεγάλη συχνότητα ανανεώσεων, θύμισε πολύ το δημοφιλές blog του Σωκράτη Γκιόλια. Το tro-ma-ktiko είχε 300.000 επισκέψεις τις πρώτες 24 ώρες γεγονός που το κάνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο blog της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έστειλε στο tromaktiko η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή: «χάρηκα πολύ και ήμουν σίγουρη οτι θα επανέλθετε»!
Γρήγορα όμως άρχισαν να διατυπώνονται ερωτήματα για την ταυτότητα του tromaktiko. Είναι φάρσα, πρόκεται για κάποια από τα παιδιά του troktiko ή απλώς για μια ομάδα που χρησιμοποιεί το όνομα του troktiko για να εισβάλει δυναμικά στην ελληνική blogόσφαιρα; Με την εμφάνιση του, το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com δέχτηκε ομοβροντία πυρών από πολλούς bloggers με εκφράσεις όπως «συκοφαντικό, ελεεινό, τραγικό και άθλιο blog», «τσαρλατάνοι», «πράκτορες», «κακή αντιγραφή», «κοροϊδεύει τους αναγνώστες του», «λαμόγια της πιάτσας», «δεν σεβαστήκατε τον Σωκράτη Γκιόλια» και άλλα πολλά. Αίσθηση έκανε η διαμάχη Tromaktiko-Δούση-Σεμίνας για τον δημιουργό του tromaktiko.
Η απάντηση του tro-ma-ktiko δεν άργησε να έρθει: «Είμαστε αυτοί που έχουμε τα αρχ… να ξενυχτήσουμε, να μιλήσουμε, να βγάλουμε τον θυμό μας και να συνεχίσουμε την δουλειά που ξεκίνησε ο Σωκράτης Γκιόλιας. Δεν είμαστε όπως εσείς, που βγάζετε κατινιά και χολή και ψάχνετε να βρείτε βελόνα στα άχυρα. Δεν είπαμε ότι είμαστε η παλιά ομάδα του troktiko. Κι όμως μας βρήκαν όσοι αγάπησαν το troktiko. Είμαστε νέοι, φρέσκοι, έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη. Δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε. Το θέμα είναι πως πάνω από 2000 αναγνώστες μας δήλωσαν μέσα σε λίγες ώρες ότι τους κάναμε να χαμογελάσουν. Την ώρα που ξεβολεύαμε κάποιους άλλους. Συγχωρέστε μας λοιπόν. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ troktikoi, είμαστε tro(ma)ktikoi!»
Είναι σαφές οτι η ομάδα του τρομακτικό blog δεν είναι η ίδια με του troktiko, ή τουλάχιστον δεν θέλει να εμφανίζεται έτσι. Πρόκειται όμως για νέα παιδιά που είδαν το κενό που άφησε το troktiko στην άμεση, χαλαρή, εναλλακτική ενημέρωση και έσπευσαν να το καλύψουν προκαλώντας ντόρο. Γιατί καλώς ή κακώς, πετυχημένος είναι αυτός που διαβλέπει μια ανάγκη και την καλύπτει πρώτος. Όσον αφορά την «οργισμένη υποδοχή» του tromaktikou από τους.. καθιερωμένους bloggers, μόνο γέλιο προκαλεί...

Από το www.fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...