Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

«Βράζουν» οι νέοι με την ακρίβεια


Κάθε γουλιά και αναστεναγμός, κάθε μπουκιά και δάκρυ είναι το σλόγκαν που κυκλοφορεί στα νεανικά στέκια και συνοδεύει τις διαμαρτυρίες των νέων και ιδιαίτερα των φοιτητών για τον ξέφρενο καλπασμό των τιμών.
Η εξωφρενική άνοδος των τιμών σε διατροφή και διασκέδαση, από κερδοσκόπους επιχειρηματίες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από κρίση, έχει εξοργίσει τους νέους, που με τη σειρά τους αρχίζουν και γυρίζουν την πλάτη στους κακούς επαγγελματίες
Ακούγοντας τους νέους να περιγράφουν τι πληρώνουν δε μπορεί παρά να εξοργιστεί ο καθένας.
«Έξι ευρώ και πενήντα λεπτά» πλήρωσε τον καφέ κάποιος, «ο καφές από 3 ευρώ πήγε 5, πήγε 7 και θα πάει παραπάνω», λέει ένας άλλος, σχολιάζοντας ότι «όλοι περνάμε δύσκολα με την οικονομική κρίση».
Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς, όπως η περίπτωση του νεαρού που πλήρωσε 15 ευρώ για ένα ποτό στην Κηφισιά, κοντά 20 δολάρια δηλαδή, τιμή που μάλλον δεν υπάρχει ούτε στο Beverly Hills.
Τα χειρότερα όμως έρχονται από την πρώτη του νέου έτους με την μετάταξη ειδών πρώτης ανάγκης και υπηρεσιών από τον χαμηλό ΦΠΑ 11% στον υψηλό 23%, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.
Τα είδη που θα εξαιρεθούν θα είναι τα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης και τα φάρμακα, ενώ από τα πρώτα προϊόντα που θα ενταχθούν στο νέο ΦΠΑ είναι οι ξηροί καρποί, οι χυμοί και τα αναψυκτικά.
Φωτιά αναμένεται να πάρουν όμως οι τσέπες των καταναλωτών και από την αύξηση που θα φέρει ο νέος ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου.
Ανάλογη θα είναι η αύξηση και στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, των κινηματογράφων και των συναυλιών.
Τα πράγματα δεν είναι δύσκολα όμως μόνο για τους νέους αλλά και για τους μεγαλύτερους, πολλοί από τους οποίους -μην αντέχοντας τα μέτρα- θα αποδημήσουν εις Κύριον επιβαρύνοντας τους συγγενείς τους με ΦΠΑ όχι 11% αλλά 23%, για τα έξοδα κηδείας...!

Από http://www.star.gr/

1 σχόλιο:

  1. Μην στεναχωριέστε, ο ΦΠΑ δεν θα αλλάξει.
    Θα αλλάγει το πετρέλαιο, όμως.
    Με κίνησης θα ζεσταθούμε το χειμώνα......κρυόνωντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...