Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Επιτέλους! Χαρές και πανηγύρια! Ο κόσμος στους δρόμους! Αυξάνουν μισθούς και συντάξεις!


Στην Αλβανία!
Την ίδια ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα ψαλιδίζονται διαρκώς και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο την προοπτική της ανέχειας, η κυβέρνηση στη γειτονική Αλβανία, πηγαίνει …κόντρα στο ρεύμα και προβαίνει σε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών!
Η κρίση που πλήττει την Ελλάδα και έχει αναγκάσει εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες να εγκαταλείπουν τη χώρα μας, βρίσκει αρκετούς από αυτούς να συναντούν πολύ καλύτερες συνθήκες επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.
Ο λόγος για τους Αλβανούς μετανάστες, καθώς η κυβέρνηση της γείτονος ανακοίνωσε πως θα προβεί σε μεγάλες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αλβανίας θα προχωρήσει στην αύξηση της χαμηλότατης σύνταξης κατά 6% και κατά 4% στις υψηλές συντάξεις, ενώ στις αγροτικές περιοχές η αύξηση θα αγγίξει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Την ίδια ώρα προβλέπονται και αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίοι θα δουν τα εισοδήματα τους να φθάνουν από τα 16.120 λεκ (περίπου 118 ευρώ), όπου είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα στα 16.820 (123 ευρώ).
Αυξήσεις όμως θα δουν και οι υψηλόμισθοι Αλβανοί, καθώς ο ανώτατος μισθός από τα 80.600 λεκ ( 590 ευρώ) που είναι σήμερα θα αγγίξει τα 84.100 (περίπου στα 618 ευρώ).
Τα χρήματα που θα απαιτηθούν για αυτές τις αυξήσεις πρόκειται να εξοικονομηθούν από τις δραστικές περικοπές στις σπατάλες του δημοσίου τομέα, ξεκινώντας από αυτές της ίδιας της κυβέρνησης.
Βεβαίως, τα νούμερα είναι πολύ πιο χαμηλά, σε σχέση με την δική μας πραγματικότητα… Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι οι Αλβανοί έχουν λόγους να νιώσουν πολύ πιο χαρούμενοι από εμάς!

http://www.protothema.gr

2 σχόλια:

  1. Είδες η Αλβανία? πάντως καλά να πάθουμε,κάποιος
    μια φορα είπε: εχουμε οτι αξίζουμε!!!!!
    Αυτα προς γνώσιν και συμμορφοση,αλλά τι λέω?
    πάλι τούς ιδιους θα ψηφίσουμε...δυστυχως.
    Καί κατι αλλο,πιστευει κανεις οτι αν είχαμε αλλη
    κυβέρνηση,θά επαιρνε τέτοια αντιλαικα μέτρα?
    Ε, οχι!!! δέν θα τα επαιρνε, οχι επειδη θα ηταν
    καλη,αλλα επειδη ΔΕΝ θα ηταν "σοσιαλιστικη" οπως
    υποτίθεται οτι είναι η κυβερνηση του Δ.Ν.Τ. ε,συγνωμη εννοω του Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ετσι είναι τα πράγματα.
    Κατόπιν συνενόησης, κατάλαβαν ότι, ο Γιωργάκης θα περνούσε τα μέτρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
    Γιατί βλέπετε, το παΣΟΚ, ότι επιβάλει είναι το σωστό..... (εδώ γελάστε πικραμένα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...