Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι συλλέκτες! Τα παλιά λεωφορεία, ξανά στο προσκήνιο!


Εξαφανίζονται από τους δρόμους εν μια νυκτί! Και από τότε δεν τα ξαναβλέπουμε παρά μόνο σε τίποτα παλιές φωτογραφίες...
Ο λόγος, για τα αστικά λεωφορεία των μεγάλων ελληνικών πόλεων που όταν αποσύρονται, όλοι χαιρόμαστε γιατί αντικαθίστανται με καινούρια, νεότερης τεχνολογίας, πιο άνετα και πιο γρήγορα. Όμως, τι γίνονται οι παλιοί στόλοι των οχημάτων αυτών; Πού καταλήγουν τα λεωφορεία που εκμεταλλευτήκαμε ως πολίτες και ταξιδιώτες, χωρίς να τους δίνουμε καμία ιδιαίτερη σημασία;
Σε άλλες χώρες, τουλάχιστον ένα δείγμα από τον κάθε τύπο λεωφορείου που αποσύρεται, καταλήγει σε κάποιο μουσείο. Στην χώρα μας, δυστυχώς τα έχουμε ξαναπεί, δίναμε πάντα μικρή προσοχή σε κάτι τέτοια…
Να, όμως, που βρέθηκαν κι εδώ κάποιοι άνθρωποι, με πολύ αγάπη και μεράκι (απαραίτητα και τα δύο σε έναν συλλέκτη), να μας αποδείξουν πως τα παλιά λεωφορεία και ζουν και κυκλοφορούν!
Μιλάμε για τους αδελφούς Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο, που έχουν τάξει τους εαυτούς τους στο έργο της ανακατασκευής και κυκλοφορίας παλαιών λεωφορείων!
Μετά από πολλή προσωπική δουλειά και κούραση, βλέπουν σιγά-σιγά το έργο τους να αναγνωρίζεται. Φυσικά, αυτό τους δίνει δύναμη για την συνέχεια.
Τα λεωφορεία τους, χρησιμοποιούνται πλέον σε ταινίες και διαφημιστικά σποτ…


Πριν λίγους μήνες, δημιούργησαν και ένα blog στο ίντερνετ, μέσα από το οποίο παρουσιάζουν τη δουλειά τους (http://busoldtimers.blogspot.com/).
Απώτερος σκοπός τους είναι να προωθήσουν την ιδέα ίδρυσης του Εθνικού Μουσείου Μεταφορών, καθώς και η διατήρηση της πρόσφατης ιστορικής μνήμης για την ελληνική βιομηχανία.
Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!

Αγαθοκλής Αγαθοκλίδης

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ Αγαθοκλή!
    Στο επόμενο δοκιμαστικό δρομολόγιο θα είναι χαρά μας να βολτάρεις μαζί μας με ένα παλιό λεωφορείο!
    Σε λίγη ώρα θα δημοσιευθεί ευχαριστήριο κείμενο στο ιστολόγιο για τα καλά λόγια σου, τόσο από εδώ, όσο και από τον "Μικρό Σερίφη".

    Φιλικά,
    Bus Oldtimers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Θα χαρώ πολύ να κάνω μια τέτοια βόλτα!
    Να είστε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...