Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η Ακρόπολη ανήκει στους Έλληνες και όχι στους τουρίστες...


Μας έχουν ζαλίσει τα καθεστωτικά ΜΜΕ με το ότι η Ακρόπολη είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και επομένως κανένας (προφανώς εννοούν Έλληνας) δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει την είσοδο στους παγκόσμιους τουρίστες. Ακόμα και αν αυτός ο Έλληνας που συντήρησε και φύλαξε αυτό το μνημείο από τυχόν παγκόσμιους άρπαγες, έχει να πληρωθεί 18 μήνες.
Θα πρέπει να πούμε στα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι:...
1) Όταν οι αρχαίοι προγονοί μας έχτιζαν την Ακρόπολη, δεν την έχτιζαν για τους τουρίστες, αλλά την έχτισαν ως τιμή προς την Δημοκρατία τους, την οποία οι σύγχρονοι εξουσιαστές μας, αντί να την εφαρμόζουν και να την βελτιώνουν, την έχουν μετατρέψει και αυτήν σε αρχαίο αξιοθέατο.
2) Τα αρχαία μνημεία μας υπάρχουν εκεί που υπάρχουν και οι Έλληνες. Και αξία έχουν για το λαό μας όταν τα ορίζει ο λαός μας και όχι οι ξένοι. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Αγία Σοφία ήταν ελληνική αλλά σήμερα είναι τουρκική, παρότι (με την ίδια καθεστωτική λογική) είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Επομένως το μνημείο έχει αξία για ένα λαό όταν το ορίζει ο ίδιος ο λαός που το δημιούργησε.
Το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ φυσικά δεν το ενδιαφέρουν αυτές οι λεπτομέρειες.
Δεν το ενδιαφέρει προφανώς αν εξ αιτίας του μνημονίου που υπέγραψε, και την υποθήκευση της δημόσια περιουσίας που έκανε, έρθει αύριο ο ξένος δανειστής και αξιώσει την ίδια την Ακρόπολη για πάρτι του.
Ήδη μας λέει ότι η Ακρόπολη είναι μνημείο παγκόσμιας (και όχι ελληνικής) πολιτιστικής κληρονομιάς και επομένως οι εργαζόμενοι Έλληνες δεν έχουν κανένα δικαίωμα επ’ αυτού.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_6858.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...