Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

"Ξυπνάει" η απειλή του Τσερνομπίλ απ' τη φωτιά που κατακαίει τη Ρωσία


Τον κίνδυνο να επανέλθουν στην ατμόσφαιρα ραδιενεργά κατάλοιπα στοιχεία της καταστροφής του Τσερνομπιλ αναγνωρίζει η ρωσική κυβέρνηση καθώς οι δασικές πυρκαγιές στην Κεντρική Ρωσία επεκτείνονται πλέον προς το Νότο και τα δυτικά της χώρας.
Ο υπ. Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σαϊγκου δήλωσε μετά από την έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας υπό τον Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι η φωτιά μπορεί να προκαλέσει νέα ραδιενεργό μόλυνση της περιοχής, αυξάνοντας την περιεκτικότητα του αέρα σε ραδιονουκλεΐδια. Τούτο καθώς θα αρχίσουν να καίγονται δέντρα και εδάφη που έχουν "ποτίσει" ραδιενέργεια.
Για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή και δημιουργήθηκαν ειδικά εργαστήρια για την ημερήσια παρακολούθηση της κατάστασης, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σημειώνεται ότι το πυρηνικό ατύχημα της 26ης Απριλίου 1986 και η απότομη και μαζική έκλυση ραδιενέργειας δημιούργησαν μολυσμένες ή βεβαρημένες ζώνες.
Χθες η διοίκηση της Ρωσικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι όλα τα επικίνδυνα πυρηνικά υλικά του πυρηνικού κέντρου Σαρόφ, όπου κατασκευάστηκαν η πρώτη ρωσική ατομική βόμβα και βόμβα υδρογόνου, μεταφέρθηκαν έτσι ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανάφλεξής τους.

post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...