Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η εγκληματικότητα χτύπησε κόκκινο!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν οι Έλληνες πολίτες, καθώς καθημερινά γίνονται μάρτυρες αλλά και θύματα της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικότητας!
Όπως αποκαλύφθηκε, μόνο "απεγνωσμένοι" δεν ήταν οι δράστες της χθεσινής απόπειρας!
Για ανθρωποκτονία στην Κύπρο είναι καταζητούμενος ο ένας από τους τρεις δράστες της απόπειρας ληστείας στον Πειραιά κατά την οποία κρατήθηκαν όμηροι 18 υπάλληλοι της Τράπεζας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία εναντίον του 33χρονου δράστη που κρατούσε ομήρους υπάρχει ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Κύπρου για ανθρωποκτονία.
Οι τρεις δράστες (δυο ομογενείς από τη Ρωσία και ένας Αιγύπτιος)είναι ηλικίας 43, 33 και 24 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες ένα πιστόλι τοκάρεφ, ένα πιστόλι των 22 mm , τρεις γεμιστήρες και 17 φυσίγγια.
Ο 33χρονος δράστης που αποπειράθηκε να ληστέψει -μαζί με άλλους δυο συνεργούς του- την Εθνική Τράπεζα στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Χαριλάου Τρικούπη στον Πειραιά, αποδείχθηκε πως... καταζητούνταν για ανθρωποκτονία στην Κύπρο. Για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου το οποίο είχε υπογραφεί μέσα στη φυλακή, πιο συγκεκριμένα, καθώς φέρεται να δολοφόνησε εν ψυχρώ 60χρονο άνδρα, έξω από καφετέρια.


Το χρονικό της ομηρίας
Ένα πραγματικό θρίλερ έζησαν οι όμηροι και οι αστυνομικοί στην υπόθεση ομηρίας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο του Πειραιά. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:15 το πρωί της Δευτέρας. Τρεις ληστές φτάνουν στην τράπεζα. Ο ένας από αυτούς μπήκε στο υποκατάστημα και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες.
Ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι Τοκάρεφ και δυο χειροβομβίδες. Κράτησε ομήρους 18 άτομα, πελάτες και υπαλλήλους. Ένας από τους εργαζόμενους όμως, κατάφερε να ενεργοποιήσει το συναγερμό που ενημερώνει την αστυνομία και αμέσως έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Η περιοχή αποκλείστηκε.
Οι δυο συνεργοί του, που είχαν μείνει εκτός της τράπεζας για να προσέχουν να μη γίνει αντιληπτή η απόπειρα ληστείας, προσπάθησαν να διαφύγουν. Πέταξαν μάλιστα τα όπλα τους στο δρόμο. Ακολούθησε καταδίωξη και η σύλληψή τους. Μόλις το αντιλήφθηκε αυτό ο ληστής που βρισκόταν μέσα στο υποκατάστημα, πανικοβλήθηκε.
Σύμφωνα με έναν από τους ομήρους ο δράστης τότε τους κατέβασε στο υπόγειο για λίγο αλλά μετά τους ανέβασε πάνω. Ζητούσε από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν για να φύγει, αλλιώς θα σκοτώσει τους 18 πελάτες και υπαλλήλους της τράπεζας.
Η κατάσταση ήταν τεταμένη και στο σημείο έφτασε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος άρχισε να επικοινωνεί με τον νεαρό ομογενή. Στην αρχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κακοποιός ήταν ανένδοτος, ενώ έχασε τον έλεγχο και πυροβόλησε στον αέρα.
Ο δράστης συνεχώς ζητούσε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί για να διαφύγει, εμφανιζόταν πιεσμένος και απειλούσε με μακελειό. Ωστόσο, η ψυχραιμία των διαπραγματευτών ήταν τέτοια που έπεισε τον κακοποιό να αφήσει και άλλους όμηρους.
«Δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε άσχημη εξέλιξη Γιώργο, θα τα γλυτώσεις τα ισόβια εάν αφήσεις τώρα και τους υπόλοιπους ομήρους». «Δεν με νοιάζει εάν θα πεθάνω. Κάθε μέρα πεθαίνω, δεν θα μου κάνει διαφορά» έλεγε και ξανάλεγε ο νεαρός άνδρας που υποστήριξε ότι η αδελφή του είναι άρρωστη και χρειάζεται χρήματα για να την βοηθήσει.
Συνομιλίες
Ο ομογενής, έπειτα από συνομιλίες πείστηκε και βγήκε μετά από τρεις ώρες απο την τράπεζα έχοντας ως ασπίδα τους τρεις τελευταίους ομήρους. Βλέποντας όμως ότι είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς, ξαναμπήκε στην τράπεζα και λίγα λεπτά αργότερα, εγκατέλειψε τον οπλισμό του, τις χειροβομβίδες και το πιστόλι στο εσωτερικό της τράπεζας και βγήκε μαζί με τους ομήρους και παραδόθηκε.


Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι τα μέτρα ασφαλείας στην τράπεζα ήταν ανύπαρκτα.
Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε πως «Και οι εγκληματικές ενέργειες έχουν αυξηθεί και δυστυχώς έχουν αναβαθμισθεί και ποιοτικά. Είναι προφανές ότι ο τρόπος της αντιμετώπισής τους- τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και (μέχρι πρότινος) από τη Ν.Δ,- δεν ήταν ικανός να μειώσει τους σχετικούς δείκτες. Οι πολίτες έχουν λόγους να αισθάνονται ανασφαλείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...