Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Θεοδωράκης: "Βρώμικο σκουλήκι όποιος ξανατολμήσει να με προσβάλει"


«Θεωρώ βρώμικο σκουλήκι όποιον ξανατολμήσει να με προσβάλει στο πιο ευαίσθητο σημείο του χαρακτήρα μου», απαντά ο Μίκης Θεοδωράκης σε ανοιχτή επιστολή στην πρόεδρο της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ αλλά και σε όποιον άλλον τον κατηγορεί για «αντισημιτισμό», μετά την απόφαση της Αυστρίας να ματαιώσει την παρουσίαση του έργου "Μαουτχάουζεν" του Έλληνα συνθέτη στην τελετή μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση.
Υπογραμμίζει ότι ο αντιρατσισμός και η αντίθεση στην αντισημιτισμό υπήρξαν «βασικά στοιχεία της αγωγής μας, αλλά και αντικείμενο της δράσης μας», επισημαίνοντας ότι την ίδια στάση κράτησε σε όλη του τη ζωή. Και δηλώνει ευθέως ότι μισεί όσους εμφορούνται από τέτοιες ιδέες.
Από κει και πέρα κατηγορεί όμως τον σιωνισμό ότι «όχι μόνο σηκώνει κεφάλι, αλλά διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το Ολοκαύτωμα για πράξεις καθαρά αντιδραστικού χαρακτήρα, όπως είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ και ο ρόλος ορισμένων σπουδαίων παραγόντων του εβραιοαμερικανικού λόμπι στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.
«Έτσι κάθε κριτική εναντίον τους χαρακτηρίζεται έντεχνα αντισημιτισμός, με αποτέλεσμα να μην τολμά πια κανένας να καταδικάσει πράξεις επαχθείς, από φόβο μήπως στιγματιστεί ως ρατσιστής».
Για το Ισραήλ γράφει: «Κατηγορώ και σήμερα το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Όπως καταδικάζω και ορισμένους σπουδαίους παράγοντες από το εβραιοαμερικανό λόμπι, τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στα εγκλήματα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στο Ιράκ όσο και για το σχέδιο της άλωσης των εθνών-κρατών με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των τραπεζιτικοπιστωτικών κολοσσών που ελέγχουν εξ ολοκλήρου.
«Είναι ένα από τα παράδοξα της Ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του»!

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...