Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Τέλος εποχής!!


Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ανεξαρτήτως του αν οι ζυμώσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, θα οδηγήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία, το βέβαιο είναι ότι το τρέχον 24ωρο θα είναι και το τελευταίο με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εκεί όπου ο σημερινός Πρωθυπουργός βρέθηκε πριν από δυο χρόνια και κάτι, συνοδεύοντας στην έξοδο τον Κώστα Καραμανλή. Επενδύοντας σε μια θυελλώδη ως προς το εύρος της εκλογική νίκη, η οποία στηρίχτηκε σε μια εξίσου θυελλώδη… ανακρίβεια: Λεφτά (δεν) υπήρχαν. Ο λαός ωστόσο, επιρρεπής στη μαζική παραπλάνηση, τον πίστεψε, και σήμερα πληρώνει το κόστος εκείνης της επιλογής.
Η απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, συνιστά το μόνο (σχεδόν) σταθερό δεδομένο που έχουμε στα χέρια μας. Αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με άλλα κόμματα, είναι βέβαιο ότι πρωθυπουργός θα είναι ένα τρίτο πρόσωπο. Ενδεχομένως ο Λουκάς Παπαδήμος, ή κάποιο άλλο στέλεχος, προερχόμενο από την Κεντροδεξιά.
Ακόμη όμως κι αν δεν προκύψει τέτοια κυβέρνηση, και καταλήξουμε στη σημερινή συγκατοίκηση του ΠΑΣΟΚ… με το ΠΑΣΟΚ, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να παραχωρήσει τη θέση του Πρωθυπουργού στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και ο ίδιος να παραμείνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις εκλογές.
Μπορεί οι στενοί συνεργάτες του πολιτικού επιγόνου του παπανδρεϊσμού να διαμορφώνουν από το πρωί κλίμα παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, εφόσον δεν υπάρξει συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο η… κοινή λογική υπαγορεύει ότι το μοίρασμα των ρόλων στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμφωνηθεί. Με φόντο την επόμενη μέρα, και το «ποιος θα πάρει το μαγαζί». Καθώς, μάλλον γι’ αυτό γίνονται όλα…

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...