Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης


Με αίμα βάφτηκε ο ετήσιος μαραθώνιος της Βοστώνης, όταν μία ώρα μετά τον τερματισμό του πρώτου αθλητή εξερράγησαν δύο μηχανισμοί με 10 δευτερόλεπτα διαφορά ο ένας από τον άλλο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεκάδες είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 6 σοβαρά. Το Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης κάνει λόγο για δύο νεκρούς, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.
Το Fox News κάνει λόγο για τρεις νεκρούς, ενώ τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις. Η εφημερίδα Boston Globe ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι τουλάχιστον δώδεκα έχουν τραυματιστεί.
Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.



Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες..
Στον Μαραθώνιο της Βοστώνης συμμετείχαν περισσότεροι από 27.000 δρομείς, ενώ δεκάδες χιλιάδες ήταν οι θεατές. Το 26ο μίλι του Μαραθωνίου της Βοστώνης, περίπου 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό ήταν αφιερωμένο στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας του Νιούταουν στο Κονέκτικατ.
Η πρώτη έκρηξη έγινε κοντά στον αριθμό 673 της οδού Μπόιστον και μετά από 10 δευτερόλεπτα σημειώθηκε η δεύτερη, ακριβώς απέναντι από το σημείο της πρώτης, σύμφωνα με μαρτυρίες.
«Έγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστώνης.

http://www.madata.gr/epikairotita/world/267449.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...