Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τροπολογία-πρόκληση Βενιζέλου για τα φρουτάκια.


Όλες οι άδειες για τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών θα περνάνε μέσα από τον ΟΠΑΠ.
Με μια πρωτοφανή τροπολογία, κόντρα στο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε στη Βουλή νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όλες οι άδειες για την εγκατάσταση και λειτουργία παιγνιομηχανημάτων περνούν στον ΟΠΑΠ. Στη συνέχεια, ο οργανισμός θα δώσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης των μισών μηχανών σε 4-10 υποπαραχωρησιούχους! «Δεν μπορεί να διασπαστεί η άδεια σε 2 - μία για ΟΠΑΠ και μια για κάποιον άλλον. Οι άδειες των 35.000 μηχανημάτων θα ανήκουν στον ΟΠΑΠ», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, προκαλώντας τις αντιδράσεις βουλευτών.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα - θυμίζουμε ότι το πλαίσιο αλλάζει για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες - τα 16.500 μηχανήματα θα πάνε στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (1.500 εξ αυτών στον οργανισμό διεξαγωγής ιπποδρομιών). Τα υπόλοιπα θα δοθούν από τον ΟΠΑΠ σε υποπαραχωρησιούχους, οι οποίοι θα ελέγχονται από τον οργανισμό.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Βενιζέλος υπερθεμάτισε της τροπολογίας, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι θα υπάρξει «διαφάνεια, κοινωνικός έλεγχος, συμμόρφωση στην οδηγία της Ε.Ε. (!), δημοσιονομικό όφελος και όφελος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων...
Δηλαδή, πρέπει να ενισχυθεί όσο γίνεται περισσότερο η αξία του ΟΠΑΠ, προκειμένου να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε σχέση με την επιθυμία που έχουμε και τη δέσμευση για μείωση του δημόσιου χρέους.»
Γεγονός είναι ότι οι υποψήφιοι επενδυτές γνωρίζουν πως η όποια υπεραξία προσδίδει στον οργανισμό η συγκεκριμένη κίνηση έχει ημερομηνία λήξης. Συνεπώς, καταρρίπτεται το επιχείρημα της ενίσχυσης αρχικά της αποτίμησης του οργανισμού, ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ακόμα ότι θα υπάρξει ρητή διάταξη στο νομοσχέδιο, που θα προσδιορίζει το χώρο εγκατάστασης μηχανημάτων, ενώ θα προβλέπεται ότι τα πιστωτικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και πάροχοι ίντερνετ δεν θα μπορούν να προσφέρουν υποστηρικτικές διαδικασίες σε μη νόμιμες εταιρείες, όπως ο ιντερνετικός τζόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...