Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πώς η “απειλή” του Σόιμπλε έγινε ήδη πραγματικότητα στην Αθήνα


Σήμερα, καταφτάνει σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ομάδα των "επιτρόπων" που θα τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να εποπτεύει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ενώ έτερο κλιμάκιο θα συναντάται επί τρίωρο με τη διοίκηση του νεοσυσταθέντος Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Το κλιμάκιο στελεχών της τρόικας "κυκλοφορεί" ήδη από υπουργείο σε υπουργείο, συγκεντρώνοντας στοιχεία, σχετικά με την πορεία βασικών όσο και κρίσιμων μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.
Το συμπέρασμα; Αργά αλλά σταθερά οι εταίροι - πιστωτές μας, παίρνουν στα χέρια τους την άσκηση εξουσίας, καθώς αυτός ήταν ένας από τους βασικούς όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την περασμένη Πέμπτη.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει έναν κάποιο έλεγχο της κατάστασης, ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι στην πράξη ισχύει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είπε χθες προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις. Ότι δηλαδή χώρες με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, αναγκαστικά χάνουν ένα κομμάτι της εθνικής ανεξαρτησίας τους.
Αυτό διδάσκει η εμπειρία και η ίδια η ζώσα πραγματικότητα. Κι απ' εδώ και στο εξής, στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κανόνας αυτός θα βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη εφαρμογή, έως ότου επιτευχθεί το απόλυτο.
Δηλαδή, μέχρι τη μέρα που στελέχη της τρόικας θα έχουν "ακροβολιστεί" σε όλα τα υπουργεία και σε όλους τους κρίσιμους οργανισμούς του δημοσίου τομέα, ελέγχοντας τα πάντα και τους πάντες.
Ήδη, η σχετική επιχείρηση έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες, λίγες μόλις μέρες μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών και "τρέχει" με ταχύτατους ρυθμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...