Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

We are all Greeks: Δεν είμαστε μόνοι! Είμαστε όλοι Έλληνες!


Το κάλεσμα γίνεται διαδικτυακά, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!». Κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης της Ελλάδας που εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο μέσω διαδικτύου, συγκροτούν πολίτες από όλες τις χώρες του κόσμου και μετατρέπονται σε γροθιά οργής, αλλά και ασπίδα προστασίας παράλληλα για τους Έλληνες που δοκιμάζονται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας...
Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».
Στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com» Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην ελληνική βουλή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπουν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ευθιγραμμισμένα στις επιταγές της τρόικας που οδηγούν τους Έλληνες στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Οι «Αγανακτισμένοι» προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα», τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.
Κάθε στιγμή που περνάει, μέρα με την μέρα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο ότι οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας είναι υπερβολικές και διέπονται από πρωτοφανή σκληρότητα.
Ακόμη και κυβερνήσεις ή πολιτικές δυνάμεις, που δεν μπορούν να θεωρηθούν «αριστερές» αρχίζουν να κατανοούν ότι ορισμένες χώρες, κυρίως το γκρουπ των «ΑΑΑ», Γερμανία, Ολλανδία και Φιλανδία, έχουν «παρατραβήξει το σχοινί» με τα όσα ζητούν από την χώρα μας, για να λυθεί το πρόβλημα του χρέους.
Επιφανείς προσωπικότητες ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, πλην όσων ανήκουν ή πρόσκεινται σε ακροδεξιά κόμματα, ενώνουν την φωνή τους, καταδικάζοντας την πολιτική του άξονα των πλουσίων ευρωπαϊκών χωρών και διαδηλώνουν την ντροπή τους για την συμπεριφορά των κυβερνήσεων τους.
Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο είναι ότι κεντροδεξιοί πολιτικοί ή ακόμη και νεοφιλελεύθεροι που βρίσκονται στην εξουσία, έχουν αρχίσει να παίρνουν τις αποστάσεις τους από την τακτική που ακολουθεί το Βερολίνο και οι σύμμαχοί του.
«Η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει, δεν υπάρχει ανάπτυξη» εκτιμά ο υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας, Ράινχολντ Μίτερλενερ σημειώνοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Αυτά από υπουργό μίας χώρας όπου στο πρόσφατο παρελθόν έχουν διατυπωθεί ιδιαίτερα σκληρές θέσεις για το ελληνικό πρόβλημα.
«Σχέδιο Μάρσαλ» για τη Νότια Ευρώπη προτάθηκε δια στόματος του επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος χαρακτηρίζει την Ελλάδα «καρδιοπαθή που χρειάζεται βηματοδότη».
Σε μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τους Έλληνες προχώρησαν δύο Ιταλοί δήμαρχοι, προσφέροντας τον μισθό τους για τη στήριξη του ελληνικού λαού.
Σημάδια βελτίωσης του κλίματος στην Ευρώπη «βλέπει» και το Reuters, παρά μία κακή περίοδο που διανύουν οι σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας και τις αμφιβολίες που εκφράζουν οι δανειστές στο θέμα της εποπτείας της Ελλάδας.
Στο ίδιο φιλελληνικό κλίμα κινείται ακόμη και διαφήμιση γνωστού ουίσκι που προτρέπει τους Έλληνες να εξακολουθήσουν να περπατούν, να εμπνέονται και να αντιστέκονται. Γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει «δεν θα είναι ποτέ μόνοι τους».

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...