Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού


Η φυσική υγρασία του δέρματος είναι η βασική ασπίδα του ενάντια στη γήρανση. Συνεπώς, η αποκατάσταση της χαμένης φυσικής υγρασίας αποτελεί το Α και το Ω για τη διατήρηση της νεανικής και αψεγάδιαστης επιδερμίδας. Άλλωστε, το σώμα μας αποτελείται κατά 75% από νερό το οποίο είναι εξίσου απαραίτητο για την επιβίωσή μας με το οξυγόνο που αναπνέουμε.
Χωρίς οξυγόνο ασφυκτιούμε και χωρίς νερό παθαίνουμε αφυδάτωση, που για την επιδερμίδα μεταφράζεται σε ξηρότητα, απώλεια ισορροπίας, καταστροφή του υδρολιπιδικού φιλμ και επιτάχυνση της πρόωρης γήρανσης. Αυτό σημαίνει ότι κηλίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό μας και μάλιστα πριν την ώρα τους.

Η ασπίδα της επιδερμίδας
Καθημερινά, ο οργανισμός μας χάνει περίπου 2,5 λίτρα υγρά, ποσότητα που αυξάνεται όταν η ένδειξη στο θερμόμετρο πηγαίνει στο κόκκινο λόγω της έντονης εφίδρωσης. Η αναπλήρωση των χαμένων υγρών πρέπει φυσικά να ξεκινά από την αυξημένη πρόσληψη νερού, αλλά η επιδερμίδα έχει ακόμα μεγαλύτερες και ειδικότερες ανάγκες που δεν τις καλύπτουν ούτε τα οκτώ ή δέκα ποτήρια νερό ημερησίως. Για να παραμείνει ελαστική και να διατηρήσει αλώβητους τους αμυντικούς της μηχανισμούς ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις (ήλιος, ζέστη, ρύπανση, σκόνη) και τους ενδογενείς εχθρούς (στρες και ελεύθερες ρίζες), πρέπει να την περιποιούμαστε καθημερινά με ενυδατικά καλλυντικά.
• Προσοχή: Δεν πρέπει να αφήνουμε το νερό (του ντους, της βρύσης, της θάλασσας και της πισίνας) να στεγνώνει πάνω μας. Κι αυτό γιατί το νερό ενυδατώνει το δέρμα, όχι όμως και η παρατεταμένη επαφή με αυτό. Η τελευταία έχει ακριβώς την αντίθετη επίδραση και μακροπρόθεσμα καθιστά την επιδερμίδα πιο ξηρή και πιο ευάλωτη στη γήρανση.

http://www.sigmalive.com/lifestyle/health/299654

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...