Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αλβανός εγκληματίας oμολόγησε 5 φωτιές, οι 3 εκ των οποίων καταστροφικές


Η ασφάλεια κατέσχεσε το κινητό του και ζήτησε άρση απορρήτου για να αναζητήσει πιθανούς ηθικούς αυτουργούς. Πέντε πυρκαγιές ομολόγησε ο Αλβανός που συνελήφθη και κρατείται ως υπαίτιος για τις μεγάλες καταστροφές του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας...

Στις 2:30 σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε...ότι αυτός ήταν που προκάλεσε πέντε πυρκαγιές.

Πιο συγκεκριμένα στις 22 Αύγουστου είπε ότι έβαλε φωτιά στην περιοχή Ρέρεση, στις 24 του ίδιου μήνα στην περιοχή Πλατανιάς Γαυρολίμνης, στις 25 στο Ευηνοχώρι απέναντι από τον Αι Γιάννη και στην περιοχή Πλατανιάς και στις 26 στην Άνω Βασιλική στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στον Εύηνο ποταμό. Οι τρεις τελευταίες ήταν και οι πλέον καταστροφικές.

Ο ίδιος είπε ότι την φωτιά του Ευηνοχωρίου την προκάλεσε στις 2 παρά τέταρτο το μεσημέρι, ενώ ένα τέταρτο αργότερα προκάλεσε άλλη πυρκαγιά στον Πλατανιά. Μάλιστα κάποιοι κάτοικοι του Ευηνοχωρίου, όπου και διέμενε ο φερόμενος ως δράστης, μετά τη σύλληψή του όταν και έγινε γνωστή η ταυτότητά του, θυμήθηκαν ότι την ώρα που προσέτρεξαν στον τόπο της πυρκαγιάς τον είδαν να βρίσκεται εκεί μαζί με εκείνους που προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Επίσης ομολόγησε ότι τις τέσσερις πρώτες πυρκαγιές τις προκάλεσε με αναπτήρα και την τελευταία με σπίρτα, ανάβοντας μικρές θυμωνιές με ξερά χόρτα.

Σε ότι αφορά τα κίνητρά του επικαλέστηκε ψυχολογικά και οικογενειακά προβλήματα από τα οποία ήθελε να εκτονωθεί. Ωστόσο η ασφάλεια Μεσολογγίου του κατέσχεσε το κινητό τηλέφωνο ζητώντας την άρση του απορρήτου, ώστε να δουν τις επικοινωνίες του και αν υπάρχουν συνεργοί.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και οι πλέον βαριές , δεδομένου ότι η καταστροφή που προκλήθηκε είναι τεράστια όπως εκτίμησε και ειδικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής που έφτασε στην περιοχή.

bonitsapress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...