Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Στο μισό μειώθηκε η ζήτηση πετρελαίου


Το 15-20% των πρατηρίων δεν ανοίγουν όλες τις μέρες της εβδομάδας

Χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά στα Χανιά που δεν θα προμηθευτούν φέτος τον χειμώνα πετρέλαιο θέρμανσης, αφού η μείωση της κατανάλωσης ξεπερνά το 50%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ν. Χανίων, κ. Βαγγέλη Κώτσο...
Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, όπως γράφουν τα haniotikanea.gr που φτάνει το ένα ευρώ, το καθιστά πλέον απαγορευτικό για πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι περιορίζονται στο να αγοράζουν πολύ μικρές ποσότητες.
«Οι παραγγελίες έχουν μειωθεί περίπου κατά 50%», επισημαίνει ο κ. Κώτσος, ο οποίος αποδίδει το γεγονός στη μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών, αλλά και στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει όχι μόνο σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης, αλλά και στην υπολειτουργία αρκετών πρατηρίων στα Χανιά. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ποσοστό 15 - 20% των πρατηρίων του Νομού που υπολειτουργεί, δηλαδή είναι ανοιχτά μόνο κάποιες ημέρες της εβδομάδας, ενώ το 40-50% των πρατηρίων στα Χανιά δεν είναι σε θέση πλέον να διαθέτουν όλα τα προϊόντα πετρελαιοειδών καυσίμων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Χανίων ζητά να μην προχωρήσει η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης και να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα και τάσσεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...