Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Μέσα στη χλιδή η μαφία της Θεσσαλονίκης


Πολυτελή αυτοκίνητα γέμισε από την Τρίτη το πάρκινγκ του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης από τα κατασχεμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή των 53 συλληφθέντων για τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις της «μαφίας» της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 4 πυροβόλα όπλα και δύο πιστόλια κρότου, 19 πολυτελή αυτοκίνητα και 4 δίκυκλα -ανάμεσά τους μία Ferrari με αριθμό κυκλοφορίας 9999, μία Λαμποργκίνι, Mercedes, AUDI, BMW, VOLVO- 7 μαχαίρια, τρεις σιδηρογροθιές, 4 γκλομπ, 230 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 5 σπρέι πιπεριού, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κοσμημάτων, επιταγών, συναλλαγματικών, ιδιωτικών συμφωνητικών, αλλά και το ποσό των 172.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες αποσπούσαν όχι μόνο χρήματα, αλλά και ό,τι άλλο περιουσιακό στοιχείο έβρισκαν στην κατοχή των θυμάτων, όταν αυτά δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, που σε κάποιες περιπτώσεις ο τόκος έφτανε και το 80% τον μήνα.

Με απειλές και εκβιάσεις έπαιρναν κοσμήματα, αυτοκίνητα, άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και η αστυνομία εκτιμά ότι περισσότερες αποκαλύψεις θα γίνουν, όταν προσέλθουν να καταθέσουν και άλλα άτομα που έπεσαν θύματα των εκβιαστών τοκογλύφων.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», στην κατοχή του Μάρκου Καραμπέρη, που φέρεται ως εγκέφαλος της πρώτης οργάνωσης και των υπόλοιπων 12 ατόμων που είχαν ενεργή συμμετοχή και επίσης συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μερικά από τα πιο ακριβά οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Ανάμεσά τους τζιπ, μοτοσικλέτα και επιβατικά. Επίσης, κινητά τηλέφωνα, μπλοκ επιταγών, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, χρυσαφικών που φέρεται να αποτελούν προϊόν αποδοχής για την εξόφληση τοκογλυφικών χρεών. Βρέθηκαν ακόμη πολλά ντοσιέ με ονοματεπώνυμα θυμάτων, ποσά που χρωστούν και ημερομηνίες δόσεων, καθώς επίσης λίστες με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Μετά την εξάρθρωση της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που είχε επικεφαλής τον 53χρονο Δημήτρη Λαμπάκη και τη σύλληψη άλλων 13 μελών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία Porsche Cayenne και μία Daimler Chrysler. Ακόμη, κινητά τηλέφωνα, επιταγές και μπλοκ επιταγών, τετράδια με σημειώσεις για δανειστές, ποσά και δόσεις, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συναλλαγματικές, χρηματικά ποσά.

Στην κατοχή του πρώην ποδοσφαιριστή Μίλαν Ντούρτζεβιτς βρέθηκαν ένα πιστόλι μαύρου χρώματος με την ένδειξη Α 1030477 με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων, ένα πιστόλι μαύρου χρώματος με την ένδειξη 305794 «ASTRA MOD A-80» με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων, 9 mm, ένα πιστόλι μικρού μεγέθους, ασημί χρώματος με την ένδειξη 239422 «Ζ», 6,35 mm, 31 φυσίγγια με ένδειξη πυθμένα 6,33 mm 5, 103 φυσίγγια 9x19 mm.

Πλήθος ευρημάτων βρέθηκε στην κατοχή του Γιώργου Πολυμέρη και των 13 ενεργών μελών της τρίτης εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, σε επαγγελματικούς χώρους και σε αυτοκίνητα, κατασχέθηκαν μία Ferrari, ένα πιστόλι τύπου ΤΟΚΑREV που έφερε ένδειξη στο σώμα αυτό 9676154661964 με μία γεμιστήρα που περιέχει επτά (7) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm Χ 25. Ακόμη ένα πιστόλι κρότου μάρκας Walter τύπου P-99 με αριθμό σειράς BO93631600 με γεμιστήρα και 7 φυσίγγια, 70 φυσίγγια των 9 mm, 23 φυσίγγια κρότου, μία σιδηρογροθιά, σουγιάς, πέντε σπρέι πιπεριού, ένα μαχαίρι με θήκη συνολικού μήκους 30 cm με μήκος λάμας 17,5 cm, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 17,5 cm με μήκος λάμας 7,5 cm, δύο σπάθες με μήκος λάμας 31 cm η καθεμιά.

Βρέθηκαν επίσης: ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητές θύρες USB, κάρτες μνήμης για υπολογιστές, κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων, μία μικροκάμερα, τετράδια με σημειώσεις για οφειλές θυμάτων, συναλλαγματικές, κλειδιά από πολυτελή αυτοκίνητα, όπως BMW, βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων δικαιούχων και τραπεζών, χειρόγραφες σημειώσεις, άδειες κυκλοφορίας από φορτηγό και ΙΧ, αλλά και ένας ασύρματος βάσεως μάρκας «ΙCOM» με αριθμό σειράς 03156 με το μικρόφωνο και το μεγάφωνό του.
Στην κατοχή μελών της οργάνωσης βρέθηκε και μικροποσότητα χασίς.

Στη σκληρή οργάνωση των αδελφών Μελέτη, που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική -και μάλιστα στα πιο γνωστά του κέντρου, των Λαδάδικων και της παραλίας Θεσσαλονίκης, καθώς και στις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής- βρέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ με έλασμα, ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, συναλλαγματικές, με μεγάλα χρηματικά ποσά, επιταγές, συμβόλαια πώλησης κατοικιών, ιδιωτικά συμφωνητικά, τετράδια με σημειώσεις για δανειστές και δάνεια, οφειλέτες και οφειλές.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης κινητά τηλέφωνα, ένα VOLVO, ένα δίκυκλο μάρκας SUZUKI, βιβλιάρια καταθέσεων, κινητά τηλέφωνα, άδειες κυκλοφορίας για δίκυκλα και επιβατικά ΙΧ, σιδηρογροθιές. Εκτός από χρυσαφικά και κοσμήματα, στην κατοχή των μελών βρέθηκαν 139 λέβα Βουλγαρίας, κλειδιά από διάφορα διαμερίσματα και αποθήκες.

Πηγή: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...