Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Στο δικαστήριο οι ιδιοκτήτες του Megaupload


Στο δικαστήριο οι ιδιοκτήτες του Megaupload, Kim Schmitz, Bram van der Kolk, Finn Batato και Mathius Ortman.
Μια από τις μεγαλύτερες σελίδες ανταλλαγής αρχείων έκλεισαν οι αμερικάνικες αρχές και ο ιδρυτής της και πολλοί διευθυντές της εταιρίας κατηγορούνται ότι παραβίασαν νόμους εναντίον της ηλεκτρονικής πειρατείας.
Το κατηγορητήριο λέει ότι η σελίδα Megaupload.com κοστίζει στους ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων πάνω από 500 εκ. δολ. χαμένα έσοδα από αντιγραμμένα έργα κ.λπ.
Το κλείσιμο έγινε μόλις μια μέρα μετά τη διαμαρτυρία πολλών σελίδων για τις δύο προτάσεις νόμου στις ΗΠΑ.
Το υπουργείο δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο Kim Dotcom, του οποίου το επίσημο όνομα είναι Kim Schmitz και 3 άλλοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Νέα Ζηλανδία μετά από αίτημα των αμερικάνικων αρχών, ενώ άλλοι δύο καταζητούνται.


Το Megaupload ήταν μοναδικό όχι μόνο επειδή περιείχε τεράστιο όγκο δεδομένων αλλά επειδή είχε την υποστήριξη πολλών διασημοτήτων, μουσικών κ.λπ. (Kim Kardashian, Alicia Keys και Kanye West) που συνήθως είναι θύματα της ηλεκτρονικής πειρατείας.
Η εταιρία με έδρα το Hong Kong, φέρεται να είχε διευθύνοντα σύμβουλο τον μουσικό Swizz Beatz.
Πριν κλείσει η σελίδα είχε βάλει μια ανακοίνωση όπου έλεγε ότι οι κατηγορίες είναι υπερβολικές και η συντριπτική πλειοψηφία της κίνησης είναι νόμιμη.
Στο Megaupload οι χρήστες μπορούσαν να ανεβάσουν και να μεταφέρουν αρχεία που είναι μεγάλα για να σταλούν με email.
Τέτοιες σελίδες είναι κατά βάση νόμιμες αλλά η Motion Picture Association of America, που εκπροσωπεί τη βιομηχανία του κινηματογράφου, θεωρεί ότι η πλειοψηφία των αρχείων που διακινούνται μέσω Megaupload είναι προϊόν πειρατείας και παραβιάζει τους σχετικούς νόμους.
Η σελίδα επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν έργα, μουσική, παιχνίδια κ.λ.π. και κέρδιζε χρήματα από όσους ήθελαν να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερες ταχύτητες κατεβάσματος, ενώ είχε και διαφημίσεις.
Η κατηγορία απαγγέλθηκε στην πολιτεία της Virginia, επειδή εκεί φιλοξενούνται οι σέρβερς του megaupload.
Ο Dotcom, κάτοικος του Ηong Kong και της Νέας Ζηλανδίας, κάτοχος διπλής υπηκοότητας, φινλανδικής και γερμανικής, έβγαλε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μόνο το 2010, 42 εκ δολάρια!
Ο Dotcom είναι ο ιδρυτής, πρώην Διευθύνοντας σύμβουλος και τωρινός Διευθυντής καινοτομιών του Megaupload...


http://24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...