Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ φέρνει ανασχηματισμό;


Του Πέτρου Μποτσαράκου

Θέμα ημερών θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου, ιδίως μετά την αναταραχή που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και το αίτημα που θέτει ευθέως η ΝΔ για παραίτηση των Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη.
Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά διαμηνύουν ότι «μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, τα πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται δεν μπορούν να παραμένουν στην θέση τους». Με την φράση αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, καλούν τον κ. Παπαδήμο να απομακρύνει τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα... «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη απομακρυνθεί, με την αποχώρηση του από την πρωθυπουργία στην οποία οδήγησε η εξαντλητική πίεση του Α. Σαμαρά,» λένε γαλάζιες κομματικές πηγές και εστιάζουν την κριτική τους στον σημερινό υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Μετά την κατάθεση του φακέλου από τους 2 εισαγγελείς, ουσιαστικά o Παπακωνσταντίνου είναι υπό κατηγορία εφόσον ήταν υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει λοιπόν να πάρει κάποια πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός,» διεμήνυσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό flash.

Ο ανασχηματισμός αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για την Νέα Δημοκρατία και για άλλους λόγους τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τόσο την κατ΄ιδίαν συνάντηση του με τον Λουκά Παπαδήμο όσο και στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«τα προβλήματα που προκαλούνται στην κυβέρνηση προέρχονται μέσα από το ΠΑΣΟΚ,» είπε χαρακτηριστικά στις συνάντησες αυτές ο Πρόεδρος της ΝΔ εστιάζοντας την κριτική του τόσο στην ρουσφετολογική πολιτική που ακολουθούν ενόψει εκλογών ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και στις επιπτώσεις που έχει στην λειτουργία της κυβέρνησης η εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ.

Προσλήψεις, προμήθειες, προκηρύξεις για διαφημιστικές δαπάνες και άλλες υποθέσεις που έχουν εντοπιστεί στην Νέα Δημοκρατία ότι εξελίσσονται στα υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, στον ΟΠΑΠ, στην ΔΕΗ και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς αποτελούν κόκκινο πανί για την Λεωφόρο Συγγρού που διαμηνύει προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν είναι διατεθειμένη να παραμείνει με σταυρωμένα χέρια.

«Ο ανασχηματισμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψην του το συγκεκριμένο έργο, την αποστολή αλλά και την διάρκεια της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας,» επισημαίνει στις συναντήσεις του με τον κ. Παπαδήμο, ο Πρόεδρος της ΝΔ και τονίζει ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να σημαίνει παράταση των εκλογών.

Πηγή: http://briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...