Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει αντισυνταγματικό το Μνημόνιο!


Στις 28 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές οργανώσεων και φορέων που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθών και επιδομάτων, καθώς και άλλοι όροι του Μνημονίου.
Όμως, σύμφωνα με προκαταρκτικές συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η άποψη που διαμορφώνεται είναι η απόρριψη του εν λόγω αιτήματος.

Αντίθετα, όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες, η τάση που υπάρχει είναι να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο όρος που προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν θα επικαλεστεί την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας έναντι των δανειστών, που σημαίνει ότι θα μπορούν να κατάσχουν δημόσια περιουσία όπως κτίρια, πολεμικά αεροπλάνα, πλοία, μέχρι και αρχαιολογικούς χώρους, ακόμη και την Ακρόπολη! Η απόφαση θα είναι τέτοια που δεν θα αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να συμφωνήσει με την “τρόικα” στην απάλειψη του συγκεκριμένου όρου από το κείμενο του Μνημονίου.

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο είχαν εξασφαλίσει πως ό,τι κι αν συμβεί θα πάρουν πίσω τα χρήματα που θα μας δανείσουν στην διάρκεια της τριετίας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ 31-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...