Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η Νokia, με τουρκικό δάκτυλο, εξαφάνισε την Κύπρο!


Την Κύπρο στην Τζαμάικα την ξέρετε; Οσοι Κύπριοι έχουν ΝΟΚΙΑ τη γνωρίζουν καλά. Και τούτο επειδή, σύμφωνα με το σύστημα πλοήγησης που προσφέρουν τα κινητά τηλέφωνα ΝΟΚΙΑ (Ovi Maps), η μόνη Κύπρος (Cyprus) που αναγνωρίζεται και είναι χαρτογραφημένη βρίσκεται στην... Τζαμάικα.
Μπορεί να ακούγεται τραγελαφικό, στην πραγματικότητα όμως θέτει πολιτικό ζήτημα αφού η ανταλλαγή e-mails μεταξύ χρήστη της υπηρεσίας χαρτών Nokia και της εταιρείας απέδειξε ότι η εξαφάνιση της Κύπρου από το χάρτη οφείλεται σε τουρκικό δάκτυλο!
Η ιστορία ξεκίνησε όταν χρήστης τηλεφώνου Nokia επικοινώνησε μέσω e-mail με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, ζητώντας να μάθει γιατί δεν υπάρχουν πουθενά χάρτες της Κύπρου στο σύστημα πλοήγησης.
Η απάντηση που έλαβε από υπάλληλο της εταιρείας ήταν -όπως δημοσιεύεται στον κυπριακό Τύπο- η ακόλουθη: «Λόγω νομικών θεμάτων από πλευράς Τουρκίας, όλα τα δεδομένα και σήματα (σ.σ. για την Κύπρο), τα οποία προβάλλονταν μέχρι πρότινος στον χάρτη, έπρεπε να αφαιρεθούν».
Στο e-mail προστίθεται ακόμα πως «σε ό,τι αφορά τη Νόκια, η πλοήγηση για την Κύπρο δεν θα είναι πλέον εφικτή» και καταλήγει καλώντας όποιον έχει κάποιο παράπονο σχετικά με το θέμα να απευθυνθεί στις τουρκικές αρχές!
Οταν ο Κύπριος χρήστης έσπευσε να ανταπαντήσει πως με την ίδια λογική «θα μπορούσε να αφαιρεθεί ο χάρτης της Φινλανδίας επειδή το απαίτησε η Νορβηγία» και πως η απόφαση είναι παράνομη και αστεία, φυσικά δε ενημέρωσε και τα ΜΜΕ, κάποιος εκ των διευθυντών της ΝΟΚΙΑ, σε προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έκανε λόγο για ανοησίες του υπαλλήλου και πως οι χάρτες της Κύπρου είχαν μεν αφαιρεθεί για εμπορικούς λόγους, αλλά τόνισε πως σύντομα θα επανέλθουν (χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε).
Σχεδόν παράλληλα με την απάντηση του διευθυντή, άλλη υπάλληλος της ΝΟΚΙΑ παραδεχόταν πως η «εξαφάνιση των χαρτών» οφείλεται σε πολιτικό ζήτημα για την επίλυση του οποίου η Νόκια συζητά με την Κυπριακή Δημοκρατία και «εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας».
Μετά το περιστατικό, στο Διαδίκτυο έχει ξεκινήσει on line διαμαρτυρία στην οποία καλούνται όλοι οι Ελληνες να αποστείλουν e-mail διαμαρτυρίας στη ΝΟΚΙΑ: store.support@ovi.com

Μ. ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...