Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Γάλλοι: "Εμείς δεν είμαστε Έλληνες"....


Φώναζαν οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. ''Εμείς δεν είμαστε έλληνες'' κραύγαζαν και εννούσαν οτι αυτοί δεν θ' ανεχτούν με στωικότητα και παθητικότητα οτι δεχόμαστε εμείς εδώ. Δεν θα γίνουν καρπαζοεισπράκτορες και τυφλά πειθήνια ανθρωπάκια που θα υπακούουν στις εντολές του εκάστοτε τοποτηρητή της άρχουσας τάξης. Μπορεί στο τέλος να χάσουν την μάχη αλλά τουλάχιστον θα πέσουν αγωνιζόμενοι. Θα έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη οτι έδωσαν τον αγώνα τους, κατέβηκαν στους δρόμους, φωνάξαν, διαδηλώσαν, προσπαθήσανε δίνοντας ότι έχουν και δεν έχουν.
Και εμείς; Εμείς αντιθέτως ζούμε τον μακάριο ύπνο μας. Περιμένουμε το πριγκηπόπουλο καβάλα στ' άλογο να έρθει να μας ξεσηκώσει. Έχουμε αφήσει τις τύχες μας στον κάθε πολιτικάντη που εκτελεί κομματικές εντολές και στον κάθε εργατοπατέρα που έχει μιζωθεί καταλλήλως για να μην κατεβάζει το λαό στους δρόμους.
Μόνοι μας δεν κάνουμε τίποτα, όλα τα περιμένουμε απο τους άλλους. Και όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτα αλλά έχουμε και το θράσος να πω; την αναίδεια να πω; ανάλογα με τα πολιτικά μας πιστεύω να δικαιολογούμε μέχρι θανάτου το κόμμα μας. ''Τι να κάνουμε αφού βρήκαν άδεια ταμεία;'' είναι η μόνιμη επωδός των Πασοκτσήδων. Και όταν έρθει η Ν.Δ. πάλι το ίδιο θα επικαλεστεί και με αυτή την πραγματικά ηλίθια δικαιολογία ρίχνουν τα βάρη στους προηγούμενους και μας κυβερνάνε εδώ και 35 χρόνια ενναλάξ.
Ένα γνωμικό λέει οτι ''μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για λίγο καιρό αλλά όχι όλους για πάντα΄΄
Δυστυχώς,για τον λαό μας αυτό το γνωμικό δεν ισχύει αφού πιστεύουμε εδώ και 35 χρόνια μια ΜΟΝΙΜΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ: ''ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ''. Έτσι,δίνουμε άφεση αμαρτιών στο κόμμα μας, κοιμίζουμε τους ευατούς μας και το παραμυθάκι συνεχίζεται.
Μόνο που στο παραμύθι εμφανίστηκε ο κακός δράκος ονόματι ΔΝΤ και αν δεν πάρουμε μόνοι μας τα ''όπλα'' να τον εξοντώσουμε, τότε σ' αντίθεση με τ' άλλα παραμύθια αυτό θα έχει κακό τέλος.
Εμείς δεν είμαστε Έλληνες φωνάζανε οι Γάλλοι. Δυστυχώς και ''εμείς δεν είμαστε Γάλλοι'', προσθέτω εγώ....

leuteria.blogspot.com
Αναρτήθηκε από To Sokaki

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα αγαπητε Αγαθοκλή,καποτε καποιοι ελεγαν
    οτι οι ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες,δυστυχως τωρα
    οπως βλέπεις ειμαστε παταδειγμα προς...αποφυγη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω ότι οι Έλληνες σύντομα θα αφυπνιστούν και θα δείξουν και πάλι σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει να αντιστέκεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...