Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Καρατζαφέρης: "Ήμουν σημαιοφόρος της συναίνεσης, δεν θα γίνω όμως νεκροθάφτης της κοινωνίας"


Ο χρόνος μας τελείωσε
-Που πάει;
-Με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία,
-Με μακρά Υπουργική εμπειρία,
-Με στενότατες σχέσεις με τους συμμάχους,
-Με την αβάντα κομμάτων όλου του κόσμου, ως Πρόεδρός τους,
-Με μια αποχαυνωμένη Νέα Δημοκρατία,
-Με άλλοθι ότι ο προηγούμενος τα εγκατέλειψε και το βαλε στα πόδια,
-Με έναν κόσμο φοβισμένο που έδειξε πρωτόγνωρη ανοχή και αντοχή,
-Με όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να έχει δείξει σημεία επιτυχίας.
Ουδέν και ουδεμία προοπτική.
Ουδέν σημείον της οικονομικής του πολιτικής είναι ενθαρρυντικόν και ως εκ τούτου οι προσδοκίες είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένες.
Άπειροι και αδαείς εις τα περί αγοράς με κάθε λόγο ή πράξη τους προσθέτουν προβλήματα και πολλαπλασιάζουν αγωνίες.
Αυτό ακριβώς είπε ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γ. Καρατζαφέρης στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -ο οποίος φαίνεται να διαθέτει τεράστια αποθέματα υπομονής και ανεκτικότητας.
-Κύριε Πρόεδρε προσπαθούμε σ’ ένα περιβάλλον που προσθέτει προβλήματα πολλαπλασιάζει αγωνίες, διαιρεί ευκαιρίες και αφαιρεί κουράγιο.
Αυτό είναι το πλέον απογοητευτικό και αρνητικό της όποιας προσπάθειας. Η κατάρρευση του κουράγιου. Εξαντλήθηκε ο Έλληνας. Χωρίς αυτό ταυτοχρόνως να σημαίνει ότι ήδη δεν επεξεργάζονται σχέδια που θα βαθύνουν αυτήν την εξάντληση. Η μονοδιάστατη αντίληψη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης ότι η αύξηση της φορολογίας και η μείωση των μισθών είναι μονόδρομος για ανάκαμψη που είναι απολύτως λαθεμένη. Όπως εξίσου λαθεμένη είναι η αντίληψη ότι χωρίς μετακύλιση του χρέους υπάρχει περίπτωση να τα βγάλουμε πέρα. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί άξονες διαφοροποίησης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού από τις αποφάσεις και σκέψεις του ΠΑΣΟΚ.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. με ευθύνη και σοβαρότητα και αχθοφορώντας σοβαρό πολιτικό κόστος απέφυγε τους στείρους λαϊκιστικούς λαρυγγισμούς της βασικής υπαιτίους της κρίσεως Νέας Δημοκρατίας και προσπάθησε με δέσμη προτάσεων και αξιοποίηση των όποιων Διεθνών ερεισμάτων του να βοηθήσει τον τύπο προσφέροντας έδαφος γόνιμης δράσεως στη κυβέρνηση, όπως εξάλλου την ίδια ακριβώς διάθεση είχε επιδείξει και στον πρόλογο της κρίσης προς τη κυβέρνηση Καραμανλή. Στη πράξη όμως τα δύο κόμματα του κατεστημένου δομημένα με αγκυλώσεις του παρελθόντος με ακατανόητες ενοχές δεν μπόρεσαν να επωάσουν σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και βούληση δυναμικού αποτελεσματικών δράσεων. Εγκλωβισμένοι στη λαθεμένη πολιτική του χθες που έφερε τα πράγματα εκεί που είναι σήμερα αδυνατούν να αντιμετωπιστούν με ρεαλιστικό και σίγουρο τρόπο το Αύριο. Ως εκ τούτου με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν την κοινωνία των Ελλήνων στο μαρασμό.
Γι’ αυτό ακριβώς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου:
"Ήμουν σημαιοφόρος της συναίνεσης δεν θα γίνω όμως Νεκροθάφτης της κοινωνίας".
Μια φράση που διατυπώνει σταράτα, ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός περνάει στη φάση μιας αντιπολίτευσης ρήξεως και ανατροπής. Εφ’ όσον δηλαδή, Μυαλό δεν βάζουν και συνεχίζουν προβλήματα στο τόπο να στοιβάζουν, αρχίζει η προσπάθεια της αποδομήσεώς τους. Έντονα, δυναμικά, ουσιαστικά και γρήγορα πριν αυτοί αποδομήσουν τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...