Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

«Βροχή» πέφτουν τα «κανόνια» στην αγορά


Ανήμπορες να ανταπεξέλθουν στην αρνητική οικονομική συγκυρία εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες ιστορικές εταιρείες, στον απόηχο της πτώσης των διαθέσιμων εισοδημάτων και του περιορισμού της κατανάλωσης. Τα κανόνια στην αγορά αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Ο όμιλος που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά υπό το βάρος των χρεών εντάχθηκε στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ώστε να ξεκινήσει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές για αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών του. Τα δάνεια του γνωστού ξενοδοχείου στο Κεφαλάρι αλλά και των θυγατρικών του προσεγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ.
Αίτηση εισαγωγής στο άρθρο 99 αιτήθηκε και η Ridenco (Τimberland, Νautica κ.ά.), αφού με τζίρο 43 εκατ. ευρώ εμφανίζει υποχρεώσεις άνω των 53 εκατ. ευρώ! Η εταιρεία Πλατής ΑΕ, από τις πιο γνωστές στον χώρο της γαστρονομίας και των εκδηλώσεων, διέκοψε τη λειτουργία της στις 23 Αυγούστου, αφήνοντας στον δρόμο 90 μόνιμους και 90 εποχικούς υπαλλήλους.
Επίσης, η ιστορική φίρμα ειδών ένδυσης Τσαντίλης υποχρεώθηκε στο κλείσιμο δύο καταστημάτων στην οδό Σταδίου και στο Χαλάνδρι, αφού οι ζημιές το 2009 και το 2010 χτύπησαν καμπανάκι στη διοίκηση, η οποία προέβη στα δύο λουκέτα αλλά και σε άλλες κινήσεις αναδιάρθρωσης (απολύσεις, διαπραγματεύσεις για αναπροσαρμογή ενοικίων κ.ά.) προτού η λαίλαπα της κρίσης παρασύρει ολόκληρο τον όμιλο.

Από Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...