Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

"Πέλεκυς" η Πελέκη... για Καραμανλή και Ρουσόπουλο!


"Στο λάκκο με τα φίδια" έριξε κυριολεκτικά χθες τον Κ. Καραμανλή η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη και συμβολαιογράφος των ανταλλαγών, Αικατερίνη Πελέκη, καθώς με μία κατάθεση-«βόμβα» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής θεώρησε τον πρώην πρωθυπουργό ανεύθυνο , λέγοντας ότι υπήρξε «κεντρική πολιτική απόφαση, που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού».
Αποσπασματικά, συνέχισε τις δηλώσεις της λέγοντας:
«Εγώ ξέρω ότι όσοι φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Τις αναλαμβάνω εγώ, που δεν φοράω», τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού και των υπουργών του:
«Μία απόφαση, η οποία ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς του να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και να φταίνε άλλοι, τρίτοι άνθρωποι. Γνωμοδοτικά συμβούλια. Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, Ορκωτοί Ελεγκτές και μία συμβολαιογράφος».
«Ποιοι ήταν οι αρμόδιοι;», ρώτησε ο Β. Τόγιας (ΠΑΣΟΚ).
«Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου, που έδωσαν εντολή στους τέσσερις υπουργούς να εκτελέσουν τις εντολές».
Κομματικά στελέχη της ΝΔ, αν και απέφευγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την κατάθεση της κυρίας Πελέκη, εντούτοις παραδέχονταν ότι ανοίγει ένας νέος «κύκλος» συζητήσεων για το Βατοπέδι που θα πλήξει όχι μόνο τον κ. Καραμανλή, αλλά και τον κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος σε 48 ώρες θα κάνει την πρώτη του -ως ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- εμφάνιση στη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...