Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η επίδραση του Ελληνικού αλφαβήτου στον εγκέφαλο


Τα φωνήεντα στο αλφάβητο όχι μόνο “δονούν” συγκεκριμένες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά “μεταφράζονται” σε ήχους και αριθμούς. “Η επίδραση του ολυμπιακού πνεύματος στην ανθρώπινη πρόοδο” ήταν η εισήγηση του καθηγητή Γεωλογίας Σταύρου Π. Παπαμαρινόπουλου, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου με θέμα, η οποία τάραξε τα νερά της επιστημονικής κοινότητας και μάλιστα των γλωσσολόγων.
Φαίνεται ότι την πολυδιάστατη μυστική σχέση γλώσσας, αριθμών, μουσικής αλλά και ανθρώπινης σκέψης γνώριζαν πολύ καλά οι Πυθαγόρειοι. Φαίνεται ακόμη ότι η αφαίρεση ήχων, όπως το τελικό ν ή ς, ή ακόμη η απλούστευση της ελληνικής γλώσσας έχει αποδυναμώσει την επίδραση που ασκεί στους νευρώνες και τις συνάψεις μας.
Πριν από μερικές ημέρες ο διακεκριμένος καθηγητής που υπήρξε θεμελιωτής του θεσμού του παγκόσμιου συνεδρίου για την Ατλαντίδα, καλεσμένος της ομάδας προβληματισμού και διαλόγου “Παλλάδιον”, έδωσε στο "Νόησις" μια μοναδική διάλεξη, φέρνοντας στο φως τη μοναδική αλλά και μυστικιστική, κατά μία έννοια, επίδραση που έχουν το ελληνικό αλφάβητο και η ελληνική γλώσσα με συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου.
Αποσπάσματα της ομιλίας του Σταύρου Παπαμαρινόπουλου μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPPRa6mcv7PLDVDW4wMemcMKIqiU5oURhLLW1F24YWinSm-wTEIBwRMDWZYruvyulTzalCB8S7g9F2qM_Mlb0DpIzFCKDcUnJtxlGEG2E4OQIfPL2vNpO6Lw5r6T7cjDnovDpDDnXRjJ4/s640/alphabet-brain.jpP

ΠΗΓΗ
http://www.ellinikoarxeio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...