Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια!


Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 5:25 το πρωί, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τις συνθήκες της δολοφονίας, που ακόμα είναι υπό διερεύνηση, άγνωστος του χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός του στην οδό Δαιδάλου 21 και του ζήτησε να βγει στην είσοδο, καθώς -όπως του είπαν- κάποιος έκλεβε το αυτοκίνητό του.
Εκεί τον περίμεναν δύο ή τρεις άγνωστοι, οι οποίοι τον γάζωσαν με τουλάχιστον 20 σφαίρες.
Η σύζυγός του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Οι αρχές εντόπισαν στην οδό Ηλιουπόλεως ένα καμένο ΙΧ, μάρκας Honda Civic, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί πριν δύο ημέρες, το οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.
Τα αίτια και τις συνθήκες της δολοφονίας ερευνά το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.


Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς δεν ήταν τηλεοπτικό πρόσωπο. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα γνωστός εντός του δημοσιογραφικού χώρου. Ήταν 37 ετών, παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί, ηλικίας περίπου δύο ετών.
Επί σειρά ετών υπήρξε στενός συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τον οποίο οι επαγγελματικοί δρόμοι τους χώρισαν επεισοδιακά πριν από... περίπου δύο χρόνια. Έκτοτε, αν και τους συνέδεε κουμπαριά, μεταξύ τους αναπτύχθηκε μεγάλη κόντρα στο διαδίκτυο, η οποία μάλιστα έφτασε και στις δικαστικές αίθουσες.
Λεγόταν ότι ο δολοφονηθείς ήταν άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις στο μπλογκ troktiko, το οποίο από το πρωί αποδίδει φόρο τιμής στον Γκιόλια αναρτώντας μηνύματα αναγνωστών…
Τους τελευταίους μήνες ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής στο «Ράδιο Θέμα», ενώ λέγεται ότι εκτελούσε χρέη συμβούλου στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Παράλληλα, ποτέ δεν είχε εγκαταλείψει την μεγάλη του αγάπη, το αθλητικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα αυτό του στίβου, το οποίο κάλυπτε τα τελευταία χρόνια για λογαριασμό της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής».
Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν άνθρωπος του "συστήματος πλούτου", ούτε είχε σχέση με επιχειρηματικά πεδία -από όσο ξέρουμε τουλάχιστον. Ήταν απλά, δημοσιογράφος.
Λογικό είναι λοιπόν να εικάζει κανείς ότι δολοφονήθηκε για κάτι σχετικό με το επάγγελμά του. Δεν ήταν καν ο blogger "troktiko" όπως φημολογείται, ή τουλάχιστον δεν ήταν μόνο αυτός, αφού το γνωστό μπλογκ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Επομένως πρόκειται για ένα έγκλημα εναντίον της ελευθερίας του τύπου και είναι επιτακτική ανάγκη να διαλευκανθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...