Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Το μνημόνιο είναι κατώτερο από το Ελληνικό Σύνταγμα...

Δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη είναι να εφαρμόσει στην πράξη την τελευταία και σοβαρότερη καταγραφή του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ευθαρσώς πως οι έλληνες πολίτες είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του Συντάγματος, όταν οι κυβερνήσεις δεν το πράττουν αυτό.


Διαβάζοντας όλες αυτές τις ανοησίες που περισπούδαστα μας εμφανίζουν οι καλοπληρωμένοι υπουργοί και μία κάστα δημοσιογράφων και «παρα»δημοσιογράφων, αηδιάζω κυριολεκτικά. Νιώθω την οργή μου έτοιμη να ξεχειλίσει και να τους πάρει και να τους σηκώσει...
Τι μας λένε αυτοί οι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης»; Πως δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή πως πρέπει να αποδεχτούμε σιωπηλά το άλλο, επειδή έτσι λέει το μνημόνιο που υπέγραψε με την τρόικα και το ΔΝΤ η κυβέρνηση Τσολάκογλου – Παπανδρέου, ενός υπαλλήλου του ΔΝΤ που μας δήλωσε ξεκάθαρα πως τον ενδιαφέρει να κάνει την συγκεκριμένη «δουλειά» και όχι να ξαναβγεί πρωθυπουργός. Δηλαδή, μας είπε πως...
δεν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του (προς τους Έλληνες πολίτες), αλλά να βρεθεί ικανός και αποδοτικός προς τους «δεν χρωστάω σε κανέναν»!!! Ο Γιώργος Παπανδρέου παραβίασε το Σύνταγμα της Ελλάδας όταν υπέγραψε ένα κομμάτι χαρτί, χωρίς να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη του λαού. Ο Γιωργάκης που ξαφνικά έγινε Γιώργος έκρινε αυτοβούλως πως μπορεί να χειριστεί μόνος του ένα τεράστιας σημασίας θέμα για τη χώρα!!! Μάλιστα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα που επιτάσσει την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος όταν υπάρχει θέμα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος, αναφέρθηκε σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας και στη συνέχεια μας… έγραψε κανονικά!!! Για τον ίδιο, ο ελληνικός λαός είναι –προφανώς-περιττός και δεν είμαστε σε θέση να αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του μπορούν. Ναι, αυτοί που άδειασαν τα ταμεία, αυτοί που μας χρέωσαν και κατέστρεψαν την οικονομία, αυτοί που ζητωκραύγαζαν το «Τσοβόλα δώστα όλα», αυτοί που δεχόντουσαν ευγενικές «χορηγίες» από εταιρείες που στη συνέχεια έκαναν «σκούπα» όλα τα μεγάλα δημόσια έργα, έρχονται να πούνε σε εμάς πως δεν είμαστε σε θέση να… αποφασίσουμε για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας (τα δικά τους παιδιά τα έχουν εξασφαλίσει και δεν ανησυχούν).
Παραβιάζοντας ασύστολα, συλλήβδην και κατ’ επανάληψη το Σύνταγμα, καταθέτοντας (ν)τροπολογίες νομοσχεδίων, νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις που δεν συνάδουν με όσα το Σύνταγμα της χώρας ορίζει, θέλουν να αποκαλούνται «δημοκρατική» κυβέρνηση. Κυβέρνηση ναι… Δημοκρατική όμως, όχι… Έτσι, υπέγραψαν ένα κομμάτι χαρτί με το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένας οργανισμός(;) που ελέγχεται από την αμερικανική πολιτική, τις αμερικανικές τράπεζες και την αμερικανική οικονομία και τραπεζική αγορά!!! Ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε ένα μνημόνιο με κάποια εταιρεία οικονομικής τρομοκρατίας και τίποτε άλλο. Ενεχυρίασε μάλιστα και τον εθνικό πλούτο τα χώρας, για να εξασφαλίσει τους «δανειστές»… Μα, υπέγραψε ένα χαρτί με μία εταιρεία (καθαρμάτων ή οτιδήποτε άλλο, είναι αδιάφορο), έναν οργανισμό αν θέλετε. Δεν υπέγραψε διακρατική συμφωνία. Για να εντείνει όμως την πίεση και να δυσκολέψει την επερχόμενη «κλωτσιά», έβαλε στην συμφωνία και ευρωπαϊκά κράτη... Και αυτό είναι σημαντικό. Γιατί, συμφωνία ενός κράτους με μία εταιρεία καταρρίπτεται οποιαδήποτε στιγμή. Μία διακρατική συμφωνία, όμως, είναι κάτι το διαφορετικό και ιδιαίτερα δύσκολο να την παραβείς. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η κυβέρνηση (φυσικά όχι του Γιώργου Παπανδρέου που ενεχυρίασε την χώρα για να αισθάνονται ήρεμοι οι αμερικανοί επενδυτές –συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FX κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη) αποφασίσει να πετάξει στο καλάθι των σκουπιδιών την συμφωνία με το ΔΝΤ, η στάση της Ευρώπης (και των χωρών που μας δάνεισαν μέχρι τώρα με το πακέτο στήριξης) θα είναι καθοριστική και μπορεί να υπάρξει ένα διάστημα «κρίσης» και ψυχρότητας, αλλά αποκλείεται η χώρα μας να έχει επιπτώσεις. Αν μάλιστα, η επόμενη κυβέρνηση επιδείξει σύνεση και «χτίσει» μέτρα ανάπτυξης, οι ευρωπαϊκές αγορές ίσως να επιβραβεύσουν την εκδίωξη του ΔΝΤ από την Ελλάδα.


Το ζητούμενό μας, ως πολίτες, γιατί πρέπει να εστιάσουμε στα γεγονότα (facts όπως θα έλεγαν και στην πατρίδα του Παπανδρέου) είναι να κατανοήσουμε την μη αναγκαιότητα εισβολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα και φυσικά να μπορέσουμε να καταλάβουμε πως η χώρα έχει μπει υποθήκη, με μεταβιβάσιμα τα χρέη της προς τρίτους και τέταρτους «ενδιαφερόμενους» (π.χ. Τουρκία) και πως αυτό έγινε με την ευθύνη της υπογραφής κάποιων Ελλήνων(;) βουλευτών.
Αυτοί που υπέγραψαν για το μνημόσυνο (γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν αναφερόμαστε στο μνημόνιο) έχουν εξασφαλισμένη τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και τη ζωή των παιδιών των παιδιών τους. Γιατί να το διαπραγματευτούν; Είχαν να χάσουν κάτι; Φυσικά όχι! Αφού τα έχουν πάρει (ήδη) όλα… Εξάλλου αυτά που λέει το μνημόσυνο-μνημόνιο, δεν πλήττουν αυτούς αλλά τον φτωχό ελληνικό λαό. Μήπως είδες κανείς τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση ή κάποιον βιομήχανο να διαμαρτύρονται για τα μέτρα; Γιατί να το κάνουν; Αφού δεν τους αγγίζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Ή μάλλον, τους αγγίζουν τόσο όσο να γεμίσει ακόμη περισσότερο η… τσέπη τους!
Αυτοί, οι βουλευτές –για να μην ξεχνιόμαστε- έκαναν το κουμάντο τους και υπέγραψαν ένα άλλο μνημόσυνο της δημοκρατίας που ονομάζεται νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ξέρετε… εκείνον το νόμο που παραγράφει τα αδικήματα των υπουργών μετά τη λήξη της υπουργικής θητείας…
Πείτε μου τώρα ότι υπάρχει αφελής έλληνας πολίτης που να θεωρεί ότι αυτοί που μας κυβερνάνε αισθάνονται υπηρέτες του λαού, να αρχίσω να γελάω. Γιατί όσο και αν θέλουν να μας πείσουν πως οι ίδιοι είναι υπηρέτες του λαού, δυστυχώς για τους ίδιους, έχουν απωλέσει την δυνατότητα αυτή. Αυτοί που μας κυβερνάνε, 30 χρόνια τώρα, δημιούργησαν τα υπέρογκα χρέη δανειζόμενοι υπέρ… εαυτών και αλλήλων, διορίζοντας τους φίλους τους στο δημόσιο και κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα για τις λαμογιές τους. Και τώρα έρχονται και ζητάνε από εμάς να ξεπληρώσουμε τα χρέη τους. Και καλά όσοι επωφελήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, ας πούμε ότι κάπως το χρωστάνε. Οι υπόλοιποι όμως; Και είναι πολλοί αυτοί οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες που δεν άγγιξαν δεκάρα τσακιστή από τον δημόσιο κορβανά, πάρα πολλοί, σας βεβαιώνω! Τι γίνεται με αυτούς; Κατά την αντίληψη του Γιώργου Παπανδρέου, πρέπει να πεταχτούν στον Καιάδα!!! Γιατί; Μα, επειδή όταν μπορούσαν να κάνουν ό,τι έκανε όλος ο κομματικός συρφετός, αυτοί δεν άρπαξαν, δεν λήστεψαν, δεν έγιναν απατεώνες και λαμόγια. Γι αυτό, αξίζει ο Καιάδας σε όλους τους έντιμους έλληνες. Επειδή δεν ασπάστηκαν την ιδεολογία του Γιώργου, του Κώστα και όλων των άλλων θλιβερών πολιτικών μορφών που πέρασαν από τον τόπο αυτό και τον ρήμαξαν… κυριολεκτικά!
Κανονικά θα έπρεπε ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας (πλην του κρατικοδίαιτου κομματιού του) να εξαιρεθεί από την εφαρμογή των διατάξεων του μνημονίου. Αφού χρωστάει το δημόσιο, να πληρώσει το δημόσιο… Αλλά, είπαμε, στο Παπανδρεϊστάν αυτά δεν ισχύουν. Δεν είναι δυνατόν ένα κομμάτι της χώρας να είναι ελεύθερο και το υπόλοιπο υπό κατοχή… Οι δανειστές μας θα… ανησυχούν.

Κωνσταντίνος
Αναρτήθηκε από ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ - blog tolimeri

2 σχόλια:

 1. Πέστε μου κατι υπάρχει κανενας Ελληνας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
  πού να τα λεει αυτα? οχι!!!!!!! οποτε και εμεις
  "η κανουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ "η το βουλωνουμε "η τελος
  πάντων οταν γινουν εκλογες ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το να μην ψηφίσει κάποιος δεν είναι η καλύτερη λύση, φίλε μου... Απέφυγε να ψηφίσεις αυτούς που θεωρείς υπεύθυνους για την σημερινή κατάντια... Γύρισε το βλέμμα και σε κάποια από τα μικρά κόμματα... Προσοχή, όμως... Μακριά από αυτά που απλά επαναλαμβάνουν τα λόγια των μεγάλων κομμάτων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...