Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στο Διαβατό Ημαθίας!

«Πρόκειται για ‘επαγγελματικό χτύπημα’… Δε μαχαίρωσε απλά, αλλά έστριψε και το όπλο…»
Η ανατριχιαστική αυτή λεπτομέρεια δείχνει το βαθμό της αγριότητας αυτών που επιτέθηκαν στην παρέα των ανηλίκων και προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο το βράδυ της Τετάρτης στον Διαβατό Ημαθίας
Η κατάσταση του 17χρονου Β.Β. παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή και το διάστημα, μέχρι αύριο θα είναι κρίσιμο.
Άλλοι τρεις νεαροί νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, αλλά εκτός κινδύνου.
Όλα έγιναν για μια κυριολεκτικά ασήμαντη αφορμή λίγο μετά τις 9 το βράδυ, δίπλα στον περίβολο που χωρίζει το Δημοτικό σχολείο από την εκκλησία. Στο χώρο που είναι συνήθης τόπος συγκέντρωσης των νεαρών του χωριού τις απογευματινές ώρες…


Εκείνη την ώρα ήταν μαζεμένοι αρκετοί νεαροί και ανάμεσά τους και δύο Αλβανικής καταγωγής από οικογένεια οικονομικών μεταναστών που διέμενε και εργαζόταν στο χωριό. Ένας από τους δύο διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο οδηγούσε το ποδήλατό του ο 17χρονος Κ.Μ.
Ακολούθησε κάποιος έντονος διάλογος και το «επεισόδιο» φάνηκε να τελειώνει εκεί, όταν ο νεαρός Αλβανός, σύμφωνα και με αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκε να λέει: «Τώρα θα δείτε τι θα γίνει» κι έφυγε…
Πριν περάσουν πέντε λεπτά της ώρας εμφανίστηκαν στο σημείο 7-8 άτομα, συγγενείς του ανήλικου Αλβανού και χωρίς δεύτερη κουβέντα επιτέθηκαν αδιακρίτως εναντίον των νεαρών, χτυπώντας τους ενώ κάποιοι χρησιμοποίησαν και μαχαίρια!!!
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν τέσσερις νεαροί Έλληνες. Ο 19χρονος Κ.Σ. και ο 17χρονος Μ.Κ οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο δεύτερος φέρει μώλωπες και εκδορές σε όλο του το πρόσωπο από χτυπήματα που δέχτηκε.
Ο πρώτος φέρει τραύματα από μαχαίρι στο δεξί πλευρό, ανάμεσα στα πόδια και στο κεφάλι…
Ο 15χρονος Τ.Κ. νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην ΟΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Βέροιας με τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.
Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση του 17χρονου Β.Β. ο οποίος είναι τραυματισμένος στην κοιλιά. Εικάζεται ότι ο δράστης τον μαχαίρωσε με κουζινομάχαιρο ή κάποιο ξιφολόγχη, δεδομένου ότι η λάμα διαπέρασε πέρα για πέρα το σώμα του 17χρονου. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γιατροί, ο δράστης δεν κάρφωσε απλά, αλλά στη συνέχεια έστριψε μέσα στο σώμα του 17χρονου το μαχαίρι….
Ενδεικτικό των «τυφλών» χτυπημάτων είναι το γεγονός ότι ο 17χρονος δεν είχε καμιά συμμετοχή στην διένεξη από την οποία ξεκίνησε το επεισόδιο και απλά ήταν στην παρέα των παιδιών.


Στο νοσοκομείο της Βέροιας νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο νεαρός Αλβανός που προκάλεσε το επεισόδιο και στη συνέχεια κάλεσε σε…ενισχύσεις… Φέρει ένα τραύμα στο αριστερό πλευρό, το οποίο είναι μάλλον επιπόλαιο…
Δεν διευκρινίστηκε το αίτιο του τραυματισμού του.
Από τους δράστες συνελήφθη ένας 22χρονος Αλβανός ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Δεν εξακριβώθηκε αν είναι αυτός που τραυμάτισε σοβαρά τον 17χρονο. Συμμετείχε όμως στην επίθεση κάνοντας χρήση μαχαιριού, σύμφωνα με όσα αναφέρουν νεαροί.
Οι άλλοι εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.

Δ. Καρ.
Μακεδονικό Δίκτυο – Verianet.gr

Στις φωτογραφίες το σημείο όπου έγινε η αιματηρή επίθεση και το δρομάκι που ακολούθησαν οι δράστες για να διαφύγουν.

1 σχόλιο:

  1. Μετά μην σας φανεί παραξενο αν ο κόσμος πάρει τον νόμο στα χέρια του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...