Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Η κρίση και στα Super Market: κλείνουν "Ατλάντικ" και "Aldi"!

Την προστασία της από τους πιστωτές της, με βάση τον πτωχευτικό κώδικα, ζητά από την Δικαιοσύνη η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ».
Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση απασχολεί 4.000 έως 4,500 εργαζόμενους.
Το αίτημα, που θα εκδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε ημερομηνία που δεν έχει ορισθεί ακόμη, ουσιαστικά αποτελεί μία διαδικασία για την αποτροπή της πτώχευσης.
Η εξέλιξη μπορεί να ήταν και αναμενόμενη, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο Γενικός διευθυντής ΣΕΛΠΕ Αντώνης Ζαΐρης. Όπως είπε, υπήρχαν συσσωρευμένες υποχρεώσεις αλλά και ζημιές στην επιχείρηση. Ευχήθηκε η εξέλιξη με τα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» να μην αποτελέσει ντόμινο στον συγκεκριμένο χώρο.
Και άλλες μεγάλες εταιρίες αντιμετωπίζουν τέτοιους είδους προβλήματα, δήλωσε επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέροντας ως παράδειγμα τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών «Ράδιο Κορασίδης».


Στο μεταξύ, την άμεση έξοδο της από την ελληνική αγορά έχει δρομολογήσει η γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Aldi, όπως ενημέρωσε η διοίκηση της τελευταίας τους υπαλλήλους της την Τετάρτη, ενώ σήμερα ενημερώνει και τους προμηθευτές.
Κατά πληροφορίες η εντολή της αποχώρησης οριστικοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα. Πριν λίγο καιρό στελέχη της μητρικής εταιρείας συναντήθηκαν με τη διοίκηση της θυγατρικής όπου αποκάλυψαν τον σχεδιασμό τους να διακόψουν την λειτουργία της Αldi Hellas, κρίνοντας την σχετική επένδυση ως ασύμφορη.
Παρά το ότι η διοίκηση της πολυεθνικής δεν έχει βγάλει ακόμη επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανταγωνιστές της έχουν κτυπήσει την πόρτα προκειμένου να εξαγοράσουν το δίκτυο των καταστημάτων της. Μία εξ αυτών είναι και ο όμιλος Carrefour, όπως επιβεβαίωσε και στέλεχος της διοίκησης του με το επιχείρημα ότι κάθε χρόνο στο δίκτυο προστίθεται διψήφιος αριθμός καταστημάτων.
Πηγές αναφέρουν ότι η επένδυση της Aldi στην Ελλάδα περιλαμβάνει το κέντρο logistics στην Θεσσαλονίκη αξίας 100 εκατ. ευρώ, το κέντρο διανομής στην Πάτρα, αξία 30 εκατ. ευρώ και 38 καταστήματα.
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι και ο ΑΒ Βασιλόπουλος έχει προσεγγίσει την Αldi Ηellas με στόχο την εξαγορά του δικτύου που διατηρεί η τελευταία κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα. Περιοχή για την οποία η διοίκηση της εισηγμένης έχει επισημάνει ότι θα επικεντρώσει την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια.


Η επίσημη ανακοίνωση της ALDI
Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Süd σκοπεύει να διακόψει την λειτουργία των 38 καταστημάτων του στην Ελλάδα. Διεξάγονται συνομιλίες με ενδιαφερόμενους για την εξαγορά και την συνέχιση των δραστηριοτήτων.
Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Süd θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της στις υπόλοιπες εννέα χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Η.Π.Α, Αυστραλία), όπου δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, με συνολικά 4200 καταστήματα.
Η ALDI Ελλάς ευχαριστεί όλους τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...